Bibelvers: 3 favoritter i Jesaja

De fleste av oss har nok enkelte vers/avsnitt som betyr mer for oss enn andre. Her får du tre av mine.

Se, jeg har renset deg, men ikke som sølv, jeg har prøvet deg i lidelsens smelteovn. For min skyld, for min skyld handler jeg, ellers ville jeg bli vanæret! Min ære gir jeg ikke til noen annen.(Jes. 49:10-11)

Da jeg fikk versene over var livet ganske så tungt og heftig. Jeg var nyskilt, hadde en guttunge som var syk og hadde flere anfall hver natt, nesten hver morgen våknet jeg til et badekar fullt med dyner, puter og sengetøy som var spydd ut, jeg fikk ikke godkjent legens diagnosen av nav og stod plutselig (i løpet av 5 sekunder) med kun 1/3 av vanlig lønn og jeg opplevde baksnakkelse, sladder, at mennesker trakk seg helt bort og mye annet. Og så kommer Gud med disse versene. For mange veldig rart, men for meg så smalt de så i hjertet at jeg smilte i ukesvis bare av å tenke på dem og snakke om dem (noe jeg gjør nå også når jeg skriver om det). En ting som er klart for meg er ja, Gud er kjærlighet, Gud er full av nåde, men han er også hellig- og det må vi ikke glemme eller ta lett på.

Jesaja kap. 54

Hele dette kapittelet er favoritt hos meg  (link over vil ta deg til aktuelt kapittel i nettbibelen). Det har sammenheng med at jeg flere ganger har fått vers fra dette kapittelet som har talt til hjertet og blitt til hjelp, trøst, oppmuntring og innsikt. De versene jeg har fått herfra er kommet over en tre-årsperiode. Her er noen utvalgte vers:

 •  Vær ikke redd, du skal ikke bli til skamme. La deg ikke ydmyke, du skal ikke bli vanæret. (vers 4a)
  – Fått i en tid der andre mente mye rart. Jeg opplevde tydelig Gud sa jeg ikke skulle svare igjen eller forsvare meg selv, Gud er den rette dommer.
 • For han som laget deg, er din ektemann, Herren over hærskarene er hans navn. Han som løser deg ut, er Israels Hellige, han som kalles hele jordens Gud. ( vers 5)
  – Gud talte tydelig at om mennesker forlot meg så ville aldri han gjøre det. Han vil være min ektemann og far for guttene. Og det er et sterkt bilde på den kjærlighet, beskyttelse, omsorg og annet vi har fått oppleve i årene som fulgte.
 • Du hjelpeløse og forblåste som ikke finner trøst! Se, jeg legger en  grunnvoll for deg av edelstener og bygger grunnmuren din med safirer. (vers 11)
  – Den første linjen beskriver hvordan jeg opplevde det, tenk at Gud anerkjente min situasjon og mine følelser akkurat slik det var! Og ikke nok med det, så rett etter kommer det at han lover å gjøre et mektig nådesverk og skape det vonde og vanskelig om til noe vakkert. Fantastiske ord!

Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne. Da skal lyset bryte fram for deg som morgenrøden, brått skal helbredelsen komme. Din rettferd skal gå foran deg og Herrens herlighet følge etter deg. Da skal du kalle, og Herren skal svare, du skal rope, og han skal si: «Her er jeg!» (Jes. 58:6-9a)

For de som har fulgt bloggen en tid er kanskje ikke disse versene den helt store overraskelsen? Som jeg har sagt før, vi er ikke frelst for å seile på luksusklasse inn i himmelen. Vi er tatt fra mørkets rike og satt over i lysets rike og er nå borgere av Guds rike. Som Guds barn skal vi leve etter himmelrikets regler. Vi er ikke velsignet med mer enn nok for å dyrke eget ego og for å bygge oss opp en formue, vi er velsignet med mer enn nok så vi kan ha noe å gi videre. Det er mange som springer rundt og sier «Gud velsigne deg», men husk: Det er noe helt annet å leve det.

Har du noen favorittvers i Jesaja? Og i tilfelle, har du tenkt over hvorfor det er nettopp disse versene? Vil du dele med oss andre, så gjør gjerne det i kommentarfeltet under. Ønsker alle en velsignet og god helg! Gud er der, frykt ikke!

2 tanker om “Bibelvers: 3 favoritter i Jesaja

 1. Noe av det første jeg tenker på fra Jesaja, er kapittel 53 hvor det profeteres om Jesu lidelse for oss – sentrale saker. Ellers er jeg vel ikke lommekjent i Jesaja-boken, men jeg tok og bladde i den, og det er en del «favorittkandidater» der.

  Jesaja var visst populær blant de første kristne: Ifølge Norsk studiebibel er Jesaja-boken den mest siterte i NT.

  Liker

  • Jesaja-boken er nok ganske populær hos meg også! At den er mest sitert har jeg ikke vanskelig for å tro (selv uten å ha slått det opp og sjekket dine fakta). Ikke bare finner vi fantastiske profetier og beskrivelser av Jesus og det forsonings- og frelsesverk han skulle gjøre, vi finner også mange trøstens ord til hjelp i nåtid. Og for ikke å glemme, fantastiske ord om evigheten og formaninger om «å elske Gud og andre».

   Når sant skal sies så vurderte jeg sterkt å ha med versene fra kapittel 53 om den lidendre frelser, for de er favoritter de også- men jeg valgte å gå for vers som kanskje ikke er like kjente for alle.

   Jesaja er en bok som på en spesiell måte gjenspeiler hele Bibelen. Bibelen har 66 bøker, Jesaja har 66 kapitler. Til og med inndelingen i antall bøker i GT/NT finner vi igjen i Jesaja-boken. Det er et skifte mellom kapittel 39 og 40 som er ganske likt forskjellen mellom GT og NT. Det er faktisk veldig interessant å sette seg ned å lese de to delene «under ett»- de 39 første kapitlene en dag og de 27 neste andre dag.

   Takk for kommentar og velkommen til bloggen!
   Var en kort tur innom deg og kikket, kommer tilbake senere for å lese mer!
   Guds fred og velsignelse over helgen og høsten!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s