Stå opp for Guds sannhet!

Gresset tørker bort, blomsten visner, men ordet fra vår Gud står fast for evig. (Jes. 40:8)

Guds Ord forandrer seg ikke selv om tidene gjør det. Enkelte vil at de bibelske sannheter skal tilpasses den tid vi lever i, men det fungerer ikke slik. Guds Ord og Hans sannheter står fast og de er uforanderlige, akkurat som Gud er. Selv om samfunnet vårt beveger seg lenger og lenger bort fra Gud, betyr det ikke at vi skal tilpasse Ordet slik at det blir mer spiselig og akseptabelt for mennesker å høre, godta og respektere. Vanner vi ut Guds Ord, så mister det sin kraft til å forandre mennesker. Troen kommer av det talte ord, men er ikke disse ord i samsvar med Kristi ord, så kan de ikke virke like kraftfult og mektig som de er ment å gjøre.

Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord. (Rom. 10:17)

Vi lever i en tid der det er viktig å stå opp for Guds sannhet, men dette kan koste. Det er ikke alltid lett, men det er rett. For flere hundre år siden var det tre unge menn som ble satt på valg: Bøy dere foran statuen og tilbe den, eller bli kastet i ilden. De tre unge jødiske mennene visste veldig godt at Gud ikke tillot dette og det var helt uaktuelt for dem å tilbe mennesker eller gudebilder da Gud alene er den som skulle tilbes.

Nebukadneser blir rasende når han hører at de ikke vil bøye seg for statuen, men de tre mennene viser en standhaftighet, kjærlighet og overgivelse til Gud som vi bør ta lærdom av. Bare hør hva de svarte:

«Vi behøver ikke å svare deg på dette. Om den Gud som vi dyrker, kan berge oss ut fra ovnen med flammende ild og fra din hånd, konge, så vil han berge oss. Og om han ikke gjør det, skal du vite, konge, at vi likevel ikke vil dyrke din gud og ikke tilbe gullstatuen du har reist.» (Dan. 3:16-18)

Merker du deg hva de gjør? Først så sier de at vi trenger ikke ta til etterretning hva du sier, for vi tjener en Gud som er større enn deg. De lar seg ikke skremme til verken taushet eller til å frasi seg sin tro selv om mennesker med makt og posisjon står dem imot. For det andre så sier de at Gud kan berge oss fra hva vi må gå igjennom, de bekrefter hvem Gud er og hva han kan gjøre. Det tredje er at de viser sitt virkelige hjerte gjennom å si at selv om Gud ikke berger oss fra dette, så vil vi tjene og ære ham. Vanskelige omstendigheter skal ikke få tvinge dem til å vende ryggen til Gud, Gud er Gud uansett.

I dag opplever de fleste av oss å jevnlig komme i situasjoner der vi blir satt under ilden for hva vi tror, om det gjelder spørsmål om abort, homofilt samliv/ekteskap, Israel og Midtøsten, om Gud virkelig er god og mye annet. Mennesker vil «ta oss» for hva vi tror, de vil kverulere og mange vil hetse og rakke ned på oss fordi vi holder fast på Guds sannhet og ord. Vi har valget om å enten vike unna og ikke si hva vi mener og tror, eller vi kan gå inn i ilden med rak rygg fordi vi vet hvem vi tror på og fordi vi vil være trofaste mot ham. Vi kan enten bøye oss for motstanden eller vi kan rette opp ryggen og stå opp for Guds sannhet!

Det kan koste en god del å gjøre det rette, men ville det ikke koste mer å ikke gjøre det?

De tre unge mennene opplevde at Gud møtte dem midt i stekendes hete da de var i ildovnen. Gud beskyttet dem så de ikke brent eller noen ting. Den Gud de fulgte, tilba og gav ære, kom til dem midt i deres prøvelse. Den Gud de valgte å sette høyere enn mennesker kom til dem og var der.

Når vi velger å stå opp for Gud og Hans ord og sannhet kan vi oppleve at det blir hett rundt ørene, men vi kan hvile i vissheten om at uansett hva vi opplever, og uansett hvor tøft og sårt det føles ut, så er Gud der med oss. Gud vil kraftig støtte sine.

Min hånd skal alltid være hos ham, min arm skal gi ham styrke. Fiender skal ikke plage ham, onde mennesker skal ikke kue ham. Jeg knuser motstandere foran ham, dem som hater ham, slår jeg ned. Min trofasthet og miskunn skal være hos ham, i mitt navn skal han få kraft. (Sal. 89:22-25)

4 tanker om “Stå opp for Guds sannhet!

  • Vi trenger å både minne og oppmuntre hverandre til å stå opp for Guds sannhet i hverdagen. Kanskje glemmer vi litt ofte at selv de små kamper er kamper…

   For uken som kommer:
   Må Gud gi styrke til å stå støtt i troen, nåde til å tåle det som ikke er så greit og visdom til å vite hvordan du skal håndtere de utfordringer som kommer din vei. Må Guds fred råde i ditt hjerte og sinn! I Jesu Navn, amen.

   Liker

   • Kjære Cecilie, jeg leste din forbønn som om den skulle vært til meg. Jeg har bedt om nåde, fred, tilgivelse, jeg har bedt om Guds vilje for meg, jeg har bedt for andre og jeg har bedt for deg.
    Den siste tiden har mange ting falt på plass, til og med saker jeg ikke har orket å «ta i» på flere år! Jeg er også så heldig at jeg nå har fått en behandling som jeg synes fungerer godt, eller i vertfall gjør dagene mer tålelige, jeg har også fått mer overskudd til å ta fatt på oppgavene jeg har foran meg.
    Tenker på ditt innlegg «nyte eller yte», så utrolig bra skrevet. 🙂
    I det hele tatt har jeg lært så utrolig mye av bloggene dine, jeg føler at du har en kjærlighet til dine medmennesker som er Stor. Det må ha vært en mening med at jeg skulle finne bloggen din føler jeg, det er ikke noen annen måte å se det på, så mye har du betydd for meg.
    Så, i dag, når jeg leste «Blir du overkjørt av det (v)onde?», ja da ble jeg nesten helt skjelven, du har en måte å skrive på som er så fantastisk essensiell. Tusen takk for at du gir oss som leser så utrolig mye!
    Måtte Gud gi deg styrke til å fortsette skrivingen din! Jeg ber om Guds fred for deg og dine.

    Liker

    • Heisann Stein!
     Jeg måtte innom her og se hva jeg hadde skrevet og smilte da jeg leste bønnen. Du vet det ikke, men siden din første kommentar har du vært lagt på bønnehjertet mitt. Navnet ditt har vært på bønnelista jeg har på kjøkkenskapsdøra. Den bønnen jeg skrev over; Jeg hadde søkt Gud for hva jeg skulle be over/inn i ditt liv. Jeg er så takknemlig for at når jeg ikke vet hva jeg skal be, så gir Ånden tanker og ord. Takk Gud for den forløsning og hjelp du opplever i hverdagen!

     Ellers må jeg si jeg ble ganske stille av de andre ting du skrev… jeg vet at Gud har ført oss sammen «for en tid som denne» og jeg er så takknemlig til Gud for at han kan virke gjennom de ord jeg har delt. Jeg synes det er like uvirkelig og stort hver gang jeg leser ord som dine, Gud være ære og pris! Hans omsorg og trofasthet mot oss er stor!

     Gud velsigne deg kjære bror, og må Kristi fred råde i ditt hjerte!

     Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s