Fri fra brønnen uten vann

Mennesker flest vet at det er noe inni dem som leter etter noe mer. Det er noe dypt i deres indre som søker etter noe større enn dem selv. Søker etter noe som kan gi en fred, ro og trygghet som gjør at de kjenner seg tilfredse og lykkelige. Og så lenge de har denne indre tomheten, drives de av ønsket etter enten å finne dette noe eller å døve tomheten som roper inni dem.

Mennesker som drives av den indre tomheten søker tilfredsstillelse mange rare steder. Noen vender seg til alkohol, piller eller narkotika. Andre vender seg til sex og rastløs leten etter tilfredsstillelse som varer. Noen gjemmer seg i tv-skjermens falske virkelighet, mens andre rømmer inn i dataspillenes verden. Noen går fullt og helt inn for en aktivitet eller idrett, andre prøver å glemme seg selv gjennom å hjelpe andre. Uansett hva det er, så oppdager de at den indre tomheten kanskje blir tilfredsstilt for en kort tid, men så begynner den å skrike enda høyere enn tidligere. Og da er det jo bare å innta mer av hva som døyvet smerten og tomheten, er det ikke?

Rop av glede, datter Jerusalem! Se, din konge kommer til deg, rettferdig og rik på seier, (Sak.9:9)

I Johannes kap 4 kan vi lese om at Jesus møter en kvinne ved en brønn. Vanligvis er det ikke mennesker der på den tiden av dagen, men hun har valgt denne tiden fordi hun visste at hun ikke ville møte andre. Kanskje bærer hun på en enorm skam- og skyldfølelse over å ikke ha mestret livet? Eller kanskje er hun bare dørgende lei alle de skulende blikkene, alle de stygge kallenavnene og all baksnakkingen? Der ved brønnen venter Jesus, han har tatt en omvei for å være der akkurat når hun kommer. Jesus visste hun ville være der og han kom til henne.

Og du, i kraft av blodpakten med deg setter jeg fangene dine fri fra brønnen uten vann. (Sak. 9:11)

Jesus går rett på sak når han spør etter kvinnens ektemann, og hun er ærlig nok til å innrømme at hun ikke har noen. Jesus kjenner henne og han vet hva som rører seg i hennes hjerte og sjel. Han setter ikke plaster på utsiden og gir et oppmuntrende klapp på hodet, nei han går som en dyktig kirurg til angrep på det indre og den egentlige smerten og årsaken- hjertets tomhet og behov for liv. Han sier til henne at hvis hun tror på ham så vil hun ha tilgang til en kilde med levende vann, hun ville ikke trenge å tørste i sjel og hjerte lenger. Hos Jesus er kilden til indre liv og tilfredsstillelse. Hvis hun vil så vil Jesus hjelpe henne.

Kjenner du at tomheten gnager og prøver du å overdøve eller dempe dem med ting som ikke tilfredsstiller i lengden? Jesus er kommet til deg også, akkurat som han kom for å møte den samaritanske kvinnen. Jesus ønsker å hjelpe deg gjennom å fri deg fra de tomme brønnene og knytte deg til kilden med levende vann.

Vend hjem til borgen, dere fanger som har håp! I dag forkynner jeg: Jeg gir deg dobbelt igjen. (Sak. 9:12)

Er du lei av å prøve å fylle tomheten i ditt indre med ting som kun gir kortvarig tilfredsstillelse? Er du lei av å prøve å overdøve og dope ned tomheten som knuger og gnager? Jesus er kommet for å hjelpe deg, han rekker ut ei hånd til deg og ønsker å reise deg opp. Han ønsker å få være kilden til liv i ditt indre. Han elsker deg og han kom for at du skulle ha liv, liv i overflod.

Kanskje er det på tide å slutte å søke i hva du vet er tomhet og vende deg til den eneste som kan hjelpe deg? Til den Gud som elsker deg med en evig kjærlighet. Han er den som vet best hvordan du har det akkurat nå og han vet hvordan han skal hjelpe deg, tross alt var det han som skapte deg. Han vet at din sjel og ditt hjerte trenger å være knyttet til livets opphav for å ha det godt. Vend tilbake til borgen, til den faste klippen, til korset. Jesus venter på deg og han vil fylle ditt indre med liv, glede og fred.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s