La Gud få virke i deg

Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den-helt til Jesu Kristi dag. (Fil. 1:6)

Vi kan streve og styre veldig for å være gode nok kristne. Vi skal passe vår munn, men ordene som fyller hjertet slipper ut før vi får stoppet dem. Vi bestemmer oss for å bli mer tålmodige, men ved første ventetur er vi tomme for tålmodighet. Vi skal, vi må, vi burde… Vi skal få dette til. Skal. Må.

Jeg stoppet opp ved ett avsnitt i Sakarja som heter Israel skal samles igjen og er i kap. 10 versene 3-12. Når jeg leste nedover var det som om Gud sa: «Slapp av, hvil i meg, gled deg i meg, la meg få spillerom, la meg få virke i deg, det er jeg som skal gjøre verket».

Jeg trenger og skal ikke styre og streve, jeg skal ikke heise meg selv etter støvlestroppene og jeg trenger ikke late som jeg er bedre enn jeg er. Gud sier at når jeg slipper han til i mitt hjerte, når mine tanker kretser om ham, når han er den jeg vil ha mest, så skal han gjøre sitt verk. Ikke bare i meg, men også gjennom meg.

Vers 3 sier at Gud vil se til sin flokk og gjøre dem til sin stolte stridshest.
Vers 6 sier at jeg (Gud) vil føre dem tilbake fordi jeg viser dem barmhjertighet.
Vers 7 sier at Jeg er Herren deres Gud, jeg skal svare dem.
Vers 8 sier at jeg skal plystre på dem og samle dem.
Vers 10 sier at jeg skal føre dem tilbake og lede dem.
Vers 12 sier at Jeg skal gjøre dem sterke i Herren.

Ser du hva alle versene sier? Ikke at jeg skal gjøre det hele, men at Gud skal. Gud er den som skal lede oss, føre oss, styrke oss, samle oss. Gud skal, ikke vi.

Ofte så glemmer vi at å leve som frelst er umulig i menneskelig styrke og fornuft, Akkurat som Gud frelste oss av bare nåde så må livet som troende også leves under og ved hjelp av nåden. Vi kan ikke bringe frem vekst i våre liv som er av evig karakter, bare Gud kan. Som nåden frelste oss må vi også la den hellige og lede oss, og en dag vil nåden ta oss helt hjem.

Vi må slutte å prøve å være kristen slik vi tenker en kristen skal være, så må vi heller fokusere på hvem Gud er og hvordan han vil vi skal leve. De ting vi leser og de ting Gud taler til oss, trenger vi ikke klare i egen kraft, Gud skal gjøre det. Vi må slippe kontrollen og la Gud få gjøre sitt verk i oss.

2 tanker om “La Gud få virke i deg

  1. I går var jeg frem og tilbake i Efeserbrevets tre første kapitler. Der står det så tydelig om alt som er «i Ham, med Ham og ved Ham». I dag viser du hvordan dette er ment å inngå i hverdagslivet!

    Tusen takk, og ha en velsignet god dag – i Ham!

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s