Å forberede veien

Han skal gå i forveien for Herren med samme ånd og kraft som Elia,
for å vende fedrenes hjerter til barna og gi ulydige det sinn som rettferdige har,
for å gjøre i stand for Herren et vel forberedt folk. (Luk. 1:17)

Da Sakarja hadde englebesøk fikk han blant annet høre at den etterlengtede sønnen han og Elisabeth skulle få, skulle være stor i Herrens øyne. Døperen Johannes hadde som oppgave å forberede folket på Jesu komme og budskap, han var en “veirydder for Herren”. Den samme funksjon skal advent ha for oss som tror, det er en tid som skal være med på å rydde vei for Herren i våre hjerter og liv. Akkurat som vi ønsker å ha alt det praktiske, huslige og pakkemessige klart til julaften, burde vi også være opptatte av å være åndelig forberedte når vi går inn i julehøytiden.

For det første bør vi ta oss tid til å tenke over det faktum at vi trenger en frelser. Har vi ikke den delen på plass, mister julens budskap mye av sitt innhold. Takknemligheten over å feire frelserens komme vil heller ikke være så dyp og gledesfyllt som den burde være.

For det andre må vi rydde plass til å ha tid med Gud i hans ord og også rom for ettertanke og refleksjon. Akkurat som vi vasker og styrer i hjemmene våres, burde vi ta tid til å rense opp i hjerter og tanker slik at det er rom for frelseren.

For det tredje så burde vi være flinke til å lese og snakke om Guds ord, spesielt for de av oss som har omsorg for barn og/eller barnebarn er dette et viktig punkt. Hvis ikke barna ser at vi holder Guds ord opp som viktig, hvordan skal de da utvikle en “hunger etter Herrens ord”? Vi må skape en forventning i barna som er Jesus-sentrert og ikke bare gave-sentrert. Er vi selv brennende for Jesus og har han som sentrun i forberedelsene, vil det skape inntrykk som sitter i hos de små i mange år fremover.

En tanke om “Å forberede veien

  1. Ja, nå er advent her igjen. Vente – forvente – lengte. En fin tid for refleksjon over disse herlige versene i Luk. 1. Tusen takk for alt du bringer av tanker og innsikt i Guds ord!
    Ha en velsignet god dag!

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s