Nå må du huske å si pent «takk»

Å telle sine velsignelser er en garantert vinn-vinn situasjon. Ikke minst gjør vi oss selv mer bevisste på Guds tilstedeværelse i våre hverdagsliv, men det gir også en glede og tilfredshet på innsiden som skaper en takknemlighetens sang som våre hjerter synger ut.

Vi er veldig flinke til å be Gud om å hjelpe oss med det ene og det andre, og det er så riktig som det kan bli- vi skal jo bringe alt fram for Herren i bønn og påkallelse, men hvor ofte glemmer vi ikke den siste biten som sier med takk

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. (Fil. 4:6)

Når barna våre er små er vi veldig påpasselige med at de alltid skal si «takk» på en ordentlig og tydelig måte når de får noe, men hvor flinke er vi til å si takk til Gud for alle hans velsignelser og all hans hjelp? Jeg for min del kan hvertfall bli flinkere…

Det er et vers i salmene som mange vil kjenne igjen hvis jeg sier kall på meg på nødens dag, men det er færre som vil vite hvordan det verset slutter. Vet du?

Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal gi meg ære. (sal. 50:15)

Jeg har snakket om det tidligere, hvordan det skifter mellom meg-Gud-meg-Gud i det verset, det bølger liksom fram og tilbake mellom de to involverte partene. Jeg trenger hjelp og roper ut til Gud. Gud hører mine rop og kommer meg til unnsetning. Jeg blir glad og takknemlig og bringer Gud den ære han fortjener. Men kanskje er vi for flinke til å avslutte det hele midtveis? Vi ber og får hjelp, men så glemmer vi å takke Gud på en ordentlig måte…

Kanskje er det med oss som med de ti spedalske vi leser om i Lukas kap. 17? Alle ti ble friske men kun en vendte tilbake og æret Gud. En av ti. Kanskje er det sånn med oss også? At vi bare en av ti ganger husker å takke Gud på en tydelig og ordentlig måte… ikke bare mumle ut en takk i forbifarten, men virkelig feste blikket på Gud og si hvor takknemlige vi er og at all lov og pris, all makt og ære er hans.

Jeg godtar ikke at guttene mine mumler fram utydelige takk hvis de får noe, da får de beskjed om å gjøre det skikkelig.
Jeg lurer på hva Gud synes om min måte å si takk på?
Hva med deg, er du flink til å si pent og tydelig takk til Gud?

2 tanker om “Nå må du huske å si pent «takk»

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s