Gud er trofast

Velsignet og godt nyttår godtfolk!

Jeg håper dere har gått inn i det nye året med forventning om hva det skal bringe, og ikke som meg- med gru over hva som kanskje venter… Jeg vet, negativt og deprimerende, men det var slik jeg følte det.

Jeg følte det slik, men jeg gjør ikke det nå. Jeg er kanskje ikke der at forventningene bobler som kullsyra i ei nyrista brus, men den bobler hvertfall litt mer enn hva du finner i ei totalt flat brus. Det sprekker opp ei boble innimellom og minner meg om at «også dette er bare for ei tid».

Siste halvannen uke har det vært et ord som har jobbet i meg og som jeg har trengt, «nåde». Jeg oppdager for hvert år at jeg er mer og mer avhengig av Guds nåde og jeg trenger ny åpenbaring om bredden og dybden i Guds nåde. Samtidig trenger jeg praktiske og håndfaste påminnelser om hva nåde er, og det ser jeg at det er flere andre som gjør også. Etter å ha vært nesten totalt fraværende her inne i lengre tid, har jeg de siste ukene vært her litt oftere, og jeg ser at det søkes og leses mye om nåde, så derfor skal vi igjen sette fokus på «Guds nåde» her på bloggen.

Først (om en dag eller to) får dere et nyskrevet stykke om nåde. Det er kanskje mer personlig enn enkelte er vante med, men det forteller om kampene, sorgene og frustrasjonene jeg har måtte kjempe og hvordan Gud i sin nåde, kjærlighet og trofasthet griper inn og tenner håpet på ny.

Uansett hva vi opplever i livet må vi bare erkjenne at endel av det er ikke greit. Kamper og utfordringer, smerte og begrensninger og frustrasjon og maktesløshet er ikke godtfølende opplevelser, det er det bare ikke. Men uansett hvor virkelig dette er, må vi huske en ting: Gud er enda mer virkelig. Han har en løsning på alle våre spørsmål, en vei gjennom og ut av enhver utfordring vi møter, en ny dag for hver natt vi går igjennom, en ny drøm for hver som går tapt, fred som overgår forstanden for det urolige hjertet, glede for den som sørger, Gud har håp og fremtid for oss og han er trofast mot oss. Hans nåde og barmhjertighet er alltid med de som søker han av et helt hjerte, og selv om vi kommer til kort og ikke makter, så er han sterk nok for oss alle og hans kjærlighet er evig. Han er trofast mot oss alltid, også når vi faller, når vi ikke makter å velge riktig, når vi ikke orker neste skritt, også da er han trofast og sier stille: Kom mitt barn, la meg hjelpe deg, jeg vil bære deg, jeg vil styrke deg, jeg vil bære byrdene dine og jeg vil bringe deg ut i frihet.

Etter at jeg har postet det nyskrevne innlegget, vil dere få en reprise på endel av de innlegg som er skrevet om nåde de siste 2-3 årene. Vi trenger alle en stor dose daglig nåde og takk Gud, i hans godhet så lar han nåden flyte fritt over, i og gjennom våre liv når våre hjerter er vendt mot ham. Og som jeg merker at jeg trenger å minnes om hvor overveldende og ufattelige stor Guds nåde mot oss er, så gjør kanskje du også? Vi har hvertfall ikke vondt av det, noen av oss.

Guds fred og velsignelse!
Cecilie

6 tanker om “Gud er trofast

 1. Så kjekt å lese innlegg fra deg igjen! 🙂
  Du skriver om nåden at den er «overveldende og ufattelig», det er en beskrivelse som favner det meste!

  Ønsker deg Guds velsignelse over dagene!

  Liker

  • god du!
   Og takk for nydelig gave til jul, har tenkt mange ganger at nå må jeg få skrevet deg… men ble aldri noe. Håper alt går bra med alt som skjer på din kant! Må det bli et rikt, godt og velsignet år. Kjempeklem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s