Ikke glem historien din (2)

Velsign Herren, min sjel! Glem ikke alt det gode han gjør. (Sal. 103:2)

I går snakket jeg mest om at vi skal dra lærdom av historien vår gjennom å se hva som er bra og hva som bør endres, i dag skal vi snakke kort om noe annet: Glem ikke Guds godhet mot deg!

Vi har alle en forhistorie som er full av feil og fall, men vi har også en historie som vitner om Guds trofaste nåde og kjærlighet mot oss. Når vi feilet, fikk vi erfare nåde, tilgivelse og gjenopprettelse. Da vi syndet, fikk vi tilgivelse og ble renset ved Jesu blod. Da vi ikke hadde styrke til en dag mer, hjalp Gud oss igjennom. Da vi ikke visste ut eller inn, så bragte Herren lys gjennom sitt ord og sin visdom. Gud har vært god og trofast mot oss, selv når vi sviktet, feilet og falt, var han trofast.

Er vi troløse, så er han trofast, for han kan ikke fornekte seg selv. (2. Tim. 2:13)

Vi har også mange opplevelser av Guds ledelse i våre liv. Som da vi sa noen ord som ble til hjelp for andre, som da vi sendte en mail og svaret var, takk jeg trengte det nå. Eller de gangene vi tror vi er for sent ute, mens så viser det seg at vi er akkurat i tide til å møte ett menneske som enten vi trengte å snakke med eller som trengte å snakke med oss. Vi har opplevd at ord plutselig kommer opp i hjertet og når vi deler dem, bringer det tårer i andres øyne. Vi har erfart at ett klapp på skuldra, eller en god klem, gir eller bringer styrke, trøst og legedom. Enten har vi gått i Guds ferdiglagte gjerningene og blitt til hjelp for andre, eller så har andre gått i Guds ferdiglagte gjerninger og blitt til hjelp for oss.

For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem. (Ef, 2:10)

Gud har vist seg trofast mot oss så mange ganger, men hvor ofte glemmer vi det ikke? Når en ny storm raser inn, så synker vi sammen og tror håp er ute, i stede for at vi minner oss selv om alle ganger Gud har hjulpet oss tidligere og at han fortsatt vil. Hvis vi glemmer hvordan Gud har handlet mot oss og på våres vegne i tidligere tider, vil vi slite med å stå sterk i nåtiden. Vi skal huske Guds godhet og barmhjertighet mot oss.

Israelittene bygde steinaltere eller hadde andre måter å huske på, og kanskje skulle vi også gjøre dette? Ja, ikke at vi skal bygge steinaltere inne eller i hagen, men finne en metode som hjelper oss å huske hvor god og trofast Gud har vært mot oss. Ett alternativ er å ha en bok der du skriver ned ting du opplever, hvordan Gud både hjelper deg, viser seg for deg og virker gjennom deg. Ved å skrive ned enkelte episoder, har du noe å gå tilbake til å lese når ting blir vanskelig, du har opplevelser som kan hjelpe deg å finne trøst, styrke og hjelp i en vanskelig tid. Ikke glem den delen av din historie der Gud viste deg sin nåde, kjærlighet og allmakt, det vil hjelpe deg i dag og i tiden som kommer.

Men Herrens miskunn er fra evighet til evighet over dem som frykter ham. Hans rettferd når til barnebarn, til dem som holder hans pakt og husker hans bud, så de følger dem. (Sal. 103:17-18

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s