Et godt hjerte varmer langt

I går kveld satt jeg og gjorde klar siden om dagens kalendergave på den andre bloggen. Jeg forklarer yngstegutten at i tillegg til en daglig gave så har jeg også en daglig oppfordring. Denne skal starte med hvorfor ikke- og så skal de være noe som gjør godt for oss selv eller andre. Om han har noen forslag? Det kommer umiddelbart: Hvorfor ikke hjelpe noen som har det tøft?

Mammahjertet får en dose ekstra varme, men det var også en ting som slo meg… han fikk høre at det kunne være godt enten for oss selv, eller andre, og hva han sier er om andre. Det er ganske stort egentlig, for mange av oss tenker først og fremst på hva som kan glede meg, men 11-åringen min han tenkte på andre.

Jeg synes det er godt å se at guttene har fått med seg noe av det jeg har prøvd å levd og lært bort til dem- at vi har et ansvar som strekker seg forbi oss selv, men samtidig så må jeg også være ærlig med dere om noe annet… det er ikke kun min fortjeneste…

Guttene mine har noen gode og varme hjerter, de har de årene de har levd hjulpet mange titalls mennesker på forskjellig vis. De har invitert hjem de som ikke alle vil ha i hus, de har gitt bort julegaver, de har hatt hjelpesparebøsser hvor pengene gis til barnehjem i Ukraina, de har valgt bort julegodter for å hjelpe noen i bygda som sliter, de har gitt opp for å gi videre og mye mer. De har gode hjerter.

De har hjerter som brenner for andre mennesker og jeg vet de ligner Far, og da mener jeg at de ligner Gud. Jeg har takket Gud mange ganger for de gode hjertene deres og jeg har flere ganger sittet med tårer av glede, ydmykhet og takknemlighet når de trår til verks.
Så er det en ting til som gjør at jeg stadig blir veldig rørt av å se de varme hjertene deres i aksjon, og det er alderen deres. De er ikke 2 og 4 år lenger og gjør som jeg sier, de er 11 og 13 og har i flere år tatt egne avgjørelser på flere områder, og ett av de områdene er hjertets holdning: Jeg har gitt dem valget om hvem skal vi hjelpe og hvordan, men det er de- og de alene- som har måtte velge om de synes det er viktig å hjelpe andre, om det er meningsfullt og om det gir glede. Derfor blir jeg ekstra rørt når jeg ser de varme hjertene i aksjon, fordi jeg vet at det er helhjertet og fordi jeg vet at det er ekte, de bryr seg virkelig så mye om andre og de vil virkelig gjøre noe ekstra- eller gi opp noe- for å hjelpe andre. Og det er stort! Både når det kommer fra en 11-åring, et yngre barn eller en voksen. Ekte omsorg, varme hjerter og barmhjertige hender bringer håp og mirakler ut til menneskene i denne verden.

Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. Vær ikke lunkne, men ivrige. Vær brennende i Ånden, tjen Herren! Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen. Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. (Rom. 12:10-13)

6 tanker om “Et godt hjerte varmer langt

 1. Dette var virkelig god lesning på en fin formiddag! Det virker som de går i mors fotspor og tenk for en Far de har i himlen, som virkelig hjelper de også! Det er flott når barna lærer og tar i bruk det de har lært, det bygger opp gode holdninger og gjerninger de hjelper andre mennesker med.

  Takk for gode refleksjoner, dette vil jeg også jobbe med den dagen jeg selv blir mor 🙂 å gi ubetinget kjærlighet, uten å kreve noe tilbake, det synes jeg er så sterkt! Klem fra Tanita.

  Liker

  • Du gir fantastiske kommentarer du Tanita-Lovise!
   De både tar det skrevne et hakk videre og de oppmuntrer på en så varm og fin måte.
   Ønsker deg en flott adventstid med mange gode ord og varme klemmer.
   Klem fra Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s