Fattig i ånden

Jeg sier ikke dette fordi jeg mangler noe, for jeg har lært å være fornøyd under de forskjellige forhold jeg har vært i. Jeg vet hva det er å være fornedret, og jeg vet hva det er å ha overflod. Overalt og i alle ting har jeg lært både å være mett og å være sulten, både å ha overflod og å lide nød. (Fil. 4:11-12)

Har du noen ganger hørt om en rik som har nok penger?

De færreste vil innrømme at de er av typen som stadig vil ha mer og bedre fordi de fortjener det. Man snakker om at vinner man den store lotto-potten så skal man hjelpe ditten og datten, men hvem er det egentlig man vil hjelpe mest? Man jobber mer enn nødvendig fordi vi skal forsørge familien bedre, men er det egentlig ikke for å henge med i verdens kjøpekalas?

De rikeste menneskene jeg har møtt er de som er fornøyde med nok og som samtidig er takknemlige for at de har mer slik at de kan hjelpe andre. Disse menneskene har ofte en bevissthet om egen svakhet, om egen indre fattigdom som gjør at de kan gjenkjenne og identifisere seg med andre menneskers fattigdom på flere plan.

De har ikke vansker med å si at de gjerne vil ha lette og gode dager, men at det er viktigere å leve rett enn enkelt. De velger å være fornøyde når de har hva de trenger og de velger å se andre og å hjelpe. De vet at for å ha det godt trenger de ikke like mye som alle rundt dem- bare litt mer enn nok, og viktigere for selvfølelsen er å kunne hjelpe andre, ikke å ha mer selv.

***
Dagens luke i adventskalenderen på den andre bloggen inneholder to strikkede kluter som du kan være med i trekningen av ved å gjøre noe så enkelt som å skrive navn og adresse inn i et skjema og trykke send.

2 tanker om “Fattig i ånden

  1. De to rikeste menneskene jeg har kjent er min farmor og farfar. De bodde på gården hos oss. Alt de eide fikk plass i et skap, men de hadde en fantastisk indre rikdom som smittet av på alle rundt dem, også på meg. Jesus var alt for de to ❤. Ønsker deg en velsignet dag, Pam

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s