om forsetter, å fortsette og fortsatt

Jeg er ikke så flink til å lage meg forsetter om de særdeles store endringer og omveltninger jeg skal foreta meg første januar, rett og slett fordi jeg ikke har særlig troen på det. Ja, det er noe spesielt med å starte ett nytt år, mange føler at det er en liten ny start og benytter anledningen til å ta oppgjør, avslutte og forandre ting i livet sitt. Men erfaringsmessig, personlig og fra andre, de fleste forsetter går nedenom og hjem før det er gått ei uke (hvis de overlever første dagen vel og merke). Hva jeg heller tenker er at hver dag er en god dag å begynne på nytt. Vi trenger ikke vente til spesielle dager som nyttår eller bursdager eller hva som helst, er det endringer vi ser viktige, bør vi begynne nå, ikke senere. Jeg har en liste over noen ting jeg har tenkt å gjennomføre dette året, det er viktige ting i mitt liv, men ikke ting som krever at jeg forandrer hele meg og hverdagen min.

De ting jeg ønsker krever i all hovedsak at jeg fortsetter, fortsetter med hva som fungerer i hverdagen for meg og mine, fortsetter å se og strekke meg ut etter andre mennesker og fortsetter i tro og tillit til at Guds trofasthet, godhet og nåde vil omslutte meg, bære meg og hjelpe meg igjennom også dette året. Selvsagt innebærer lista mi at jeg må gjøre noe og la være å gjøre annet, men selv om det kreves noe av meg er likevel kjernen i det hele at jeg må fortsette videre. Hva jeg krever av meg selv er ting jeg vet jeg kan gjennomføre. Selv om det krever at jeg setter både vilje og disiplin til, har jeg likevel lagt meg på et nivå som er reelt i forhold til min hverdag, kropp og hjerne. Jeg tenker at det er bedre å komme til sommeren å oppdage at vet du hva, jeg kan sette lista litt høyere, enn å oppdage at jeg må justere den ned.

I det hele er min trøst og styrke at Gud fortsatt er Gud og at han fortsatt vil hjelpe meg, elske meg og være meg nær. Guds løfter for meg er fortsatt håp og fremtid. Det er fortsatt godhet, velsignelser og omsorg han vil overøse meg med og han vil fortsatt gjøre sitt verk i meg og gjennom meg. Uansett hva dette året vil bringe av utfordringer og fremgang, gleder og sorger, seire og tap, uansett hva, så er:
Gud fortsatt allmektig
Gud er fortsatt trofast og barmhjertig
Gud er fortsatt verdig all lov og pris
Gud er fortsatt den som jevner fjell og deler vann
Gud er fortsatt lys i mørke
Gud er fortsatt styrke for den svake, og fred for den urolige
Gud er fortsatt alt han alltid har vært og
han vil fortsatt være der for oss alle.

Med ønske om et godt og velsignet nytt år til dere alle.

2 tanker om “om forsetter, å fortsette og fortsatt

    • takk…
      må frelsesfryd-og glede finne dypt feste i ditt hjerte og bringe styrke og mot til å stå på/kjempe videre. Du er høyt elsket og mer dyrebar enn jeg har ord (og det er ikke få av dem altså). Kjempeklem

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s