Nytt år, nytt land, samme Gud

For det landet du nå går inn i og skal legge under deg, ligner ikke Egypt, det landet dere dro ut av, der du sår ditt frø og vanner ved hjelp av føttene, som i en grønnsakhage. Men landet dere nå er på vei til for å legge under dere, er et land med fjell og daler. Det får vann å drikke av regnet fra himmelen.Det er et land som Herren din Gud har omsorg for. Alltid hviler Herren din Guds øyne på det, fra året begynner til året slutter. (5. Mos. 11:10-12, egen uthevelse)

Å gå inn i et nytt år er litt som å gå inn i et nytt land. Vi vet litt om hva som kan vente oss, men vi kan aldri helt forberede oss på hva som møter oss. Vi vet at året som ligger foran oss vil fylles med både gleder og sorger, med fremskritt og fall, med tro og tvil og med mange andre motsetninger. Mye er usikkert, men en ting er sikkert: Gud er med oss hver eneste dag og hver eneste stund.

Vi tar med oss mye av det fjoråret bragt oss, fordi livet former oss etter som vi lever det, men samtidig er det viktig at vi også tar en indre ransakelse for å se om det er noe av det gamle vi bør legge av oss. Alle har vi hatt opplevelser som har såret oss eller gjort oss motløse og kraftløse, og i de stundene kan tanker og holdninger som ikke er gode for oss lett finne feste. Jeg ber at Gud ved sin Ånd viser oss om det er ting i oss som vi må slippe tak i, om det er noe av «Egypt» som har fått festet seg og som vi må ta avstand fra slik at vi kan bevege oss fritt inn i det nye Gud har for oss.

Versene over sier at det nye landet har både fjell og daler, akkurat slik livet er. Det er opp og ned, det er gode tider og det er tunge tider der vi i sneglefart karrer oss opp åssidene og lurer på om vi noen gang vil nå toppen. Men det er i de stundene vi klynger oss mest til Gud og er mest mottakelige for hans hjelp. Når vi tørster roper vi etter drikke, når vi er svake roper vi etter styrke, når vi er motløse higer vi etter håp og når vi er urolige så trygler vi om den fred bare Gud kan gi. De seige og harde turene opp åssidene utruster oss til å stå støtt og overgitt på toppene og kunne prise Gud for HANS godhet og HANS hjelp.

Akkurat som Gud hadde omsorg for det land han sendte sitt folk inn i den gang bak der, har Gud omsorg for oss i det nye året vi har startet på. Det vil komme regn fra himmelen, det er en kilde vi alltid kan drikke av som aldri vil gå tom. Herrens omsorg er over hele landet og hans øyne hviler alltid på det, akkurat som Herrens omsorg vil være med deg hver dag og hans nåde vil alltid være nok. Gud vil ikke ta sine øyne bort fra deg uansett hva slags dager som møter deg.

Hver dag dette året vil det være en åpen kilde med levende vann der du kan finne hva du trenger. Hver dag vil Guds omsorg og barmhjertighet være rundt deg og i deg. Hver dag vil Gud vokte over deg og han vil både lede deg og verne deg. Hver dag, fra årets begynnelse og til dets slutt.

3 tanker om “Nytt år, nytt land, samme Gud

 1. Kjære Cecilie! Riktig godt og rikelig velsignet 2017 ønsker jeg deg og dine! Tusen hjertelig takk for gevinstene fra kalenderen! Jeg ble utrolig rørt da du stod på døre med den nydelige heklede julaften-gevinsten; Josef, Maria og Jesusbarnet!! Jeg som aldri vinner noe😀. Snakk om at du lyste opp dagen min🌞🌞🌞! Så hjertelig takk, og det var også så hyggelig å se ansiktet ditt! Takk for alt du deler på bloggen. Du er en stor inspirasjon for meg! Be blessed💞. Klem Hege

  Liker

  • Var kjempekoselig å få se deg også, er ikke så ofte jeg får se ansiktet til de av dere som jeg er velsignet med å få treffe gjennom bloggene 🙂
   Ber om at dette året blir et år der dere på en spesiell måte opplever at Gud legger tilrette for dere og åpner dører dere ikke en gang drømte var mulig. Blessings og kjempeklem ❤

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s