La lyset skinne

Det siste døgnet har 4 av 5 ting jeg har lest handlet om lys. Det er andaktsbok, bibel, blogg og sms som står for de 4 og den 5. som ikke hadde temaet oppe var en avis. Jeg finner det en smule forunderlig, men jeg tror jeg velger å ta poenget- noen trenger lys. Ja, for den saks skyld, jeg trenger lys.

For mange av oss er livet jevnt over på det greie, men de fleste av oss har områder i livet der ting ikke er like greit og godt og hvor en dose lys hadde hjulpet godt. Så er det de blant oss som opplever at livet er mørkt og vondt og som trenger lys bare for å kunne fortsette en dag til. Uansett hvem vi er og hvordan omstendighetene i livene våres er; så trenger vi alle lys. Heldigvis er det ikke store lyset som skal til for at mørket brytes og vi ser ting litt annerledes. Et ord fra bibelen, en omtenksom klem, en uventet oppmuntring og andre himmelsendte gaver kan bryte mørket og bringe lys.

Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det. (Joh. 1:5)

Jesus kom som lys inn i en mørk verden. Nåden brøt lenkene som religiøsitet gav og barmhjertigheten brøt rigide regler om hvem som er verdige. Ikke bare gav Jesus lys og liv til mennesker han møtte, men han åpnet også en vei for oss alle like inn til Far. Gjennom sitt forsoningsverk så gjorde Jesus det mulig for oss å bli fri fra mørkets makt og bli del av lysets rike.

Med glede skal dere takke Far, som satte dere i stand til å få del i de helliges arv i lyset. For han har fridd oss ut av mørkets makt og ført oss over i sin elskede Sønns rike. I ham er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene. (Kol. 1:12-14)

Og ikke bare nok med det, Jesus som er verdens lys er også mitt lys. Jeg kan få en personlig erfaring og møte med Jesus der han blir mitt lys og min hjelper i mitt mørke, i min situasjon, i min hverdag og mitt liv. Det er ikke slik at Jesus kom bare for verden, han kom også for meg (og deg). Det er ikke slik at hans lys kun skinner for mengdene, det skinner også for den enkelte sjel, for meg (og deg). Må Guds lys fylle både din ånd, sjel og kropp.

For Gud, som sa: «Lys skal stråle fram fra mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram. (2. Kor. 4:6)

Hellige Far, jeg ber om at lys fra himmelen kommer inn i våre liv. At ditt lys skal bryte mørkets makt og skinne inn i hjertene til de motløse og nedtrykte. Må ditt lys og liv bringe håp og opplevelsen av å være elsket til oss alle. Jeg ber om at ditt lys skinner over de vanskelige situasjonene vi mennesker møter og også at din visdom, herlighet og lys skinner inn i situasjonene og forandrer dem til det bedre. Gud, i deg er livets kilde, og vi vet at alt godt har sitt utløp i deg. La ditt lys bringe nytt liv, ny visdom, nytt håp og fornyet mot til hver enkelt som trenger det. I Jesu navn, amen

En tanke om “La lyset skinne

  1. Tilbaketråkk: Fire sider ved å leve i lyset - Sennep

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s