Du er utvalgt av Gud

Men vi må alltid takke Gud for dere, søsken, dere som Herren elsker. For Gud utvalgte dere til å bli frelst, som sin førstegrøde, og dere ble helliget ved Ånden og trodde sannheten. (2. Tess. 2:13)

Det er ganske fantastiske ord, at vi er utvalgt av Gud! Har du tenkt over hva det faktisk innebærer at Gud har valgt deg? Det snakker om verdi og om å være ønsket. Når Gud har valgt deg så sier han også at jeg elsker deg, jeg ønsker å bruke tid sammen med deg, jeg vil være i fellesskap med deg. Det å være Guds utvalgte er kanskje den ultimate bekreftelse på verdi og mening?

Det faktum at Gud har utvalgt deg beviser at du er både dyrebar og verdifull. 

I efeserbrevets første kapittel kan vi lese at vi ble utvalgt i Kristus allerede før verdens grunnvoll ble lagt. Det er noe stort over det hele, Gud valgte oss ikke fordi vi var ynkelige eller så på ham med triste valpeøyne, nei til og med før vi var i menneskers tanker så valgte han oss, deg og meg, til å vinne frelsen i Kristus og med det bli hans barn. (Ef. 1:4-6).

Gud trengte ikke å velge oss, men han gjorde det like vel. Vet du hvorfor? Fordi han elsker oss. Han utvalgte deg fordi han elsker deg. Han utvalgte meg fordi han elsker meg. Guds utvelgelse kommer fordi han elsker oss og ønsker å være i fellesskap med oss. Guds utvelgelse er alltid fundert i kjærlighet og nåde, aldri i våre prestasjoner eller for den saks skyld, store feil og fall.

Mennesker kan mange ganger velge oss bort, men slik er ikke Gud. Han er trofast i sin utvelgelse og han står for de valg han har tatt. Det er heller ikke slik at han har skiftendes humør og synes vi en dag er ok å være med mens den neste er vi slitsomme, nei, hver dag ønsker han at vi velger å trekke oss nær til ham slik at vi kan dele fellesskap og så vi kan få del i alt det gode han ønsker å være for oss og gi oss. Gud har utvalgt oss, nå er det opp til oss å velge ham, hans vei og hans rike.

Velsignet er Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i Kristus har velsignet oss med all Åndens velsignelse i himmelen. (Ef. 1:3)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s