La ingen forakte deg fordi…

Det er flere eksempler i Bibelen på at Gud kaller mennesker som ikke tror at de kan stå i tjeneste for Herren. Menneskene selv trodde ikke alltid at de kunne gjøre hva Gud kalte dem til og mange av dem opplevde også at mennesker rundt dem foraktet både dem og det kall Gud la på deres liv.

Gideon kommer fra svakeste slekten i Manasse-stammen og er den yngste i sin fars hus, han er også en reddhare av seg. Hvordan kan han fri folket fra undertrykkerne? (dom. 6)

Ester er ei vakker og ung jente som etter forberedelse står i en posisjon der hun kan komme inn for kongen og be om noe, men er det riktig at hun risikerer eget liv for å prøve å redde folket? (Esters bok).

Jeremia var ung da han ble kalt av Gud til å være profet, og han fikk klar og tydelig beskjed om å dele de ord han fikk uten å være redd for folket. Ordene han fikk var ikke fred, fred, men Herrens straff og dom over folket. Skulle han fly fra oppdraget, verne om eget liv og tie stille så han slapp alle de sure kommentarene og forfølgelsen? Nei, når han tidde brant ordene i ham og han måtte være lydig og dele hva Gud sa. (Jer. 20.9).

Moses var ikke så dyktig med ord, David var den yngste av søsknene, Josef var nestyngst, Abraham var gammel, Deborah var kvinne og dommer, Timoteus var ung, Peter var bråkjekk og vi har flere.

Hva alle fikk klar og tydelig beskjed om var: Jeg sender deg, gå! Ikke heng deg opp i alder, om du er ung eller gammel, ikke heng deg opp i taleevne eller posisjon. Jeg vil gi deg ord og innpass, ikke finn alle mulige unnskyldninger for å ikke være lydig. Jeg sa gå, så gå og du vil se at jeg vil være med deg og jeg vil være trofast i å holde deg opp og jeg vil utruste deg med alt du trenger for å fullføre tjenesten jeg har satt deg til.

La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet. (1. Tim. 4:12)

Da jeg leste dette verset så tenkte jeg øyeblikkelig, «la ingen forakte deg fordi du er syk». Jeg vet at det er flere enn meg som får høre mye rart om det at vi er og har vært syke over lengre tid. Vi mangler tro, er undertrykt av djevelen, lever i skjult synd, har ikke tilgitt og mange andre ting. Men kjære deg det gjelder, la ingen forakte deg fordi du er syk. Vær et forbilde for dem rundt deg i både livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.

Og til oss alle, la ingen forakte deg fordi du er ung, eller gammel, fordi du er lavt utdannet eller høyt utdannet, fordi du har tittel foran navnet eller er tittelløs, uansett hva du eller andre bruker som unnskyldning: La ingen forakte deg! Gud har kalt deg til å være hans vitne i den hverdagen du har, og han har både gitt deg gaver og den utrustning du trenger for å leve et liv som ærer ham og som vil trekke andre nærmere Gud. Uansett hvem du er og hva du er: Du er den du er og du er der du er fordi Gud har satt deg der, og han har satt deg der for at du skal ære ham og være et lys som skinner i mørket. Vær et forbilde for andre i både ord og gjerning, der du er og som den du er, uansett.

2 tanker om “La ingen forakte deg fordi…

  1. Å så gode ord å ta med seg inn i en ny dag! Djevelen lyver og trekker oss ned hver dag, både gjennom oss selv og gjennom andre mennesker, men Gud løfter oss opp om vi fester blikket på Ham. Med sine ord og sin kjærlighet drar Han oss nær, kaller oss ved navn og tenner lys i våre hjerter, så vi kan være lys i en mørk verden, akkurat der hvor vi er. Klem Pam

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s