Jesus var annerledes

Senere var Jesus gjest i huset. Det kom også mange tollere og syndere og var sammen med Jesus og disiplene hans til bords. (Matt. 9:10)

Jesus var annerledes. Han var ikke på denne jord for å bygge eget rike, for å fremheve seg selv eller for å klatre på den sosiale stigen. Ei heller var han her for klapp på skuldra, for promotering i mediene eller for å vise verden at han var en verdensmester og bedre enn de fleste.

Jesus var her for å dele Fars hjerte, for å frelse, for å forkynne, for å lide, død og oppstå, for å tilgi, for å å forkynne Guds rike, for å  helbrede, for å redde verden ut av mørket og inn i lyset.

Jesus gikk ikke sammen med de rike og suksessfulle, de som ble sett på som samfunnets støtter, men han hadde rundt seg en brokete gjeng med disipler. I tillegg snakket han med mennesker av alle slag- både rik og fattig, både utdannet og ikke, både barn og voksen. Jesus så menneskene for den de var, verdifulle mennesker skapt i Guds bilde og elsket og lengtet etter av Far. Jesus så forbi titler, omdømme, stempler og rykter og så til hjertet og det indre, han lot seg ikke lure verken den ene eller andre veien av den velpleide, eller rufsete, fasaden.

Jesus var ikke betatt av de som fremhevde seg selv som bedre og mer rettroende, han likte ikke de som tråkket på andre for å se bedre ut selv, han mislikte at mennesker snakket noen ord med munnen og trodde og tenkte annet inni seg.

Jesus hadde en helt annen agenda og livsstil enn hva mennesker på hans tid var vante med. La oss overføre dette til vår tid; Hvis Jesus var annerledes enn hva normalen var, hva skal da vi være? Skal vi innrette oss etter denne verden slik at vi blir delvis akseptert og elsket, eller skal vi stå opp for Guds rike og sannhet og skinne som de unike og dyrebare diamantene vi er? Skal vi være som alle de andre, eller våger vi å være annerledes, slik Jesus var.

Elsk ikke verden, heller ikke det som er i verden! Den som elsker verden, har ikke kjærligheten til Far i seg. For alt som er i verden – kroppens begjær, øynenes begjær og skrytet av alt en eier – det er ikke av Far, men av verden. For verden går til grunne med alt sitt begjær, men den som gjør Guds vilje, består til evig tid. (1. Joh. 2:15-17)

Vi sier vi vil bli mer lik Jesus, men hva vi ofte glemmer er nettopp hva vi har snakket om: Jesus var annerledes. Jesus var med syndere, tollere og utstøtte. Han var- og valgte- annerledes enn de fleste på hans tid. Er vi virkelig villige til å bli mer lik Jesus og lever annerledes liv?

 

 

2 tanker om “Jesus var annerledes

 1. Kjære Cecilie ! Det er ikke mye å tilføye her. Bare si JA og AMEN til alt du skriver. Men å lese ett slikt innlegg fører jo med seg ett stort ansvar. Når vi har hørt sannheten følger det ett stort ansvar med. » Den som hører disse ord. OG GJØR ETTER DET ligner en mann som bygde sitt hus på fjell. og skyllregnet kom, og flommen kom, og vindene blåste og slo imot dette hus, men det falt ikke. Og hver den som hører disse ord, og IKKE gjør etter de. Ligner en mann som bygget sitt hus på sand. Og skyllregnet falt, og flommen kom, og vindene blåste og slo imot dette hus, og det falt, og fallet var stort. Matteus 7, 24-27.

  Liker

  • Da jeg skrev dette satt jeg også og kikket på noen andre vers, der Peter sier hvem Jesus er. Jesus sier at det er en åpenbaring som ikke er fra mennesker. Vi vet jo at Ånden må åpenbare ordet for oss, men vi må heller aldri glemme at vi trenger også Åndens hjelp til å leve kristenlivet. Vi kan gjøre mye godt med egen kraft, styrke og vilje, men aldri leve åndsfylte liv… Kanskje må vi legge ut i egen svakhet/styrke, for å vise at vi virkelig vil adlyde Gud, men vi må aldri glemme at Gud vil komme oss til hjelp og vi vil få Åndens kraft og styrke til å stå støtt.
   Med ønske om ei fortsatt god og velsigna uke.

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s