Glede? Ja takk!

Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! (Fil. 4.4)

Gled dere alltid! Hvor ofte hører vi ikke det og kjenner at det er null sjanse til å klare det. Når omstendighetene raser på alle kanter er ofte innsiden er full av frustrasjon og mer nedstemt enn glad, men likevel sier Guds ord at vi skal glede oss alltid.

Glede er en Åndens frukt (Gal. 5:22) og dette skulle si oss at den glede som Bibelen snakker om er noe annet enn hva vi ofte tenker på som glede. Den glede Bibelen nevner er ikke en glede som kommer fordi noen er snille mot oss, fordi vi mestrer noe eller fordi vi får noe godt. Dette er mer hva vi kan beskrive som kortvarig lykke, men ofte er det dette vi tenker på som glede.

Med glede skal dere takke Far, som satte dere i stand til å få del i de helliges arv i lyset. For han har fridd oss ut av mørkets makt og ført oss over i sin elskede Sønns rike. (Kol. 1:12-13)

Den glede Bibelen snakker om er en glede som har sin kilde i hvem Gud er og at vi har fått åpenbart biter av Guds nåde, kjærlighet og storhet. En glede som er basert på at Gud elsker oss og at som vi er hans, er han vår. Det er ikke en glede som er avhengig av omstendigheter eller gode følelser, men en glede som finner sin kilde i Gud, i frelsesverket og i det fantastiske faktum at vi er Guds dyrebare sønner og døtre. Fordi Jesus tok synd og skyld på seg og gjorde soning for det, kan vi glede oss over at vi er Guds barn. Og som Guds elskede barn kan vi oppleve at gleden vokser seg sterkere og dypere etter som vi bli mer og bedre kjent med Gud. Det er som det står i Fil. 4:4 «gled dere alltid  i Herren». I Herren. Ikke i omstendigheter, suksess eller gode følelser, men i Herren.

I Nehemja leser vi hvordan muren rundt Jerusalem blir bygd opp igjen etter eksilperioden. Når denne er istandsatt så samler folket seg og det leses opp fra skriftene.

De leste opp fra Guds lovbok mens de tolket og forklarte det som ble lest, slik at folket skulle forstå. (Neh. 8:8)

Det er tydelig at folket forstod hva som ble lest og forklart og at de fikk nye åpenbaringer om hvem Gud er og hvordan han handler med sitt folk. Den nye forståelsen de fikk var så kraftig at hele folket gråt da de hørte hva som stod i loven. (Neh. 8:9). Det må ha vært en ganske kraftig gråt og fortvilelse også, for stattholderen Nehemja, presten Esra og levittene som underviste folket sier:

«Denne dagen er hellig for Herren deres Gud. Dere skal ikke sørge og ikke gråte!»…  Vær ikke bedrøvet! For gleden i Herren er deres styrke…
(utdrag Neh. 8:9-10)

Folket forstod hva som ble lest opp for dem og de gikk avsted og gjorde istand en stor fest slik de var blitt fortalt. Og her er vi ved kjernen til noe viktig: De fikk en ny åpenbaring av hvem Gud er, og den åpenbarte Kristus/Gud er nå kilden til deres glede. At de er blitt litt bedre kjent med Gud, skapte både fortvilelse over at de var langt borte (gråten), men også glede fordi de også fikk ny kjennskap til Guds nåde og kjærlighet.

Den glede Bibelen sier vi skal ha er ikke en glede som er basert på at ting går godt for oss, det er en glede som har sitt opphav i hvem Gud er. Jo større åpenbaring vi får av Gud, jo dypere blir vår glede. Og siden vår glede ikke skal være basert på omstendigheter og følelser, men på Gud som aldri forandrer seg, så kan vi alltid glede oss i Herren.

 

En tanke om “Glede? Ja takk!

  1. Det kan nok være en utfordring å takke under alle omstendigheter. Men på den annen side lærer det å sette pris på det man faktisk HAR, og det åpner øynene for å se Guds små og store velsignelser. Det gjør heller ikke livet surere å være takknemlig, og det er alltid noe å takke for. Det er noe med å velge å se på det positive. Da blir man gjerne mer løsningsorientert enn om man graver seg ned i det som ikke er like godt. Velsigne deg masse! Håper at dette året måtte bli et GODT år for deg, og at du måtte få bedre helse, være ved godt mot, og bli rikt velsignet!! Det fortjener du

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s