Vis omsorg

Han skal dømme fattige rettferdig, i rettferd skal han skifte rett for de hjelpeløse i landet. Rettferd skal være beltet om livet og troskap beltet om hoftene hans (Jes. 11:4a-5)

Jesus trengte ikke å komme til jorden men han gjorde det fordi han elsker oss. Guds kjærlighet til oss er så stor at han aktivt handlet for å på ny skape en mulighet til å være sammen med oss. Tenk om dette ikke hadde skjedd? Tenk om Gud hadde ment at siden vi ikke klarte å følge hans bud kunne vi bare ha det så godt…

Det er slik vi tidvis oppfører oss mot andre mennesker. Hvis de er bare litt skyld i egne problemer og vanskeligheter og dermed ikke klarer godt nok, etter vårt syn og vår oppfatning, så kan de bare ha det så bra (ehh… dårlig). Vi setter oss som dommere over andres liv og lar være å involvere oss i deres tunge tider, problemer og smerter fordi vi ikke er enige i alt de har sagt og gjort. Vi fraskriver oss ansvaret for at andre skal ha det godt utfra hva som i bunn og grunn er selvrettferdighet og et ovenfra-og-ned-syn på andre mennesker. Tenk om Gud også hadde tenkt og handlet slik? Da hadde det virkelig vært ille ute med oss alle.

Gud elsker oss så høyt at han aktivt handlet for å gi oss mulighet til å leve i fellesskap med ham, han så vår nød og han gjorde noe med det. Slik er vi også kalt til å ha åpne hjerter og til å strekke ut våre hender når vi ser andre i nød.

Vi skal gjennom levd liv gi omsorg og kjærlighet til andre mennesker, og det trenger ikke være så mye som skal til. Gå på besøk noen minutter, ta en telefon, send et kort eller en liten gave, gi en klem, ha tid til å lytte, gi litt praktisk hjelp eller annet. Det er ikke sånn at det må være stort og flott for å bety noe (selv om enkelte ser ut til å tro det). Ofte taler de små og enkle tingene større volum enn de store og flotte tingene, f.eks kan en klem og en halvtimes åpne ører bety mye mer enn den flotteste bukett.

Vis omsorg, det gjør godt for både deg som gir og den som mottar!

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s