Gud gir ikke opp å få deg i tale

Er du noen ganger redd for at du overhører Gud? At du ikke får med deg hva han sier til deg? Er du redd for at du går glipp av et viktig ord fra Herren? Vet du hva, ikke bekymre deg for det. Hvis du er innstilt på å høre fra Herren, vente på ham og lytte til ham, så gir ikke Gud opp med å få deg i tale. Hører du ikke hans ord, ledelse, oppmuntring, trøst eller annet første gang, så vil han prøve igjen. Han elsker deg, han gir ikke opp å tale til deg fordi du ikke får det med deg første eller andre gangen han forsøker.
I 1. Sam. 3 kan vi lese at Gud kaller Samuel.
På den tiden var det ikke vanlig å høre Herrens ord og Samuel hadde ikke hørt det før, selv om han i flere år hadde tjent Herren under presten Eli. Den natten Gud velger å tale til Samuel, så forstår han rett og slett ikke at det er Herren som taler. Han tror det er Eli, men denne avviser dette. Det forunderlige er at presten Eli, som vi skulle tro burde forstå at det er Herren som talte, ikke forstod dette før tredje gangen Gud roper. Da gir han unggutten beskjed om å si tal Herre, din tjener hører.
Det er ikke alltid vi gjenkjenner Guds stemme gjennom alt «bråk» som er i våre liv. Kanskje har vi kommet litt på avstand, kanskje er det opptatthet og kanskje har vi glemt å lytte? Uansett hva det er som gjør at vi ikke hører Guds stemme, så fant jeg en oppmuntring i denne historien. Vi vet at Samuel ønsket å leve til Guds ære og tjene ham, men han var ikke kommet så langt i sin vandring at han gjenkjente Guds stemme. De mer modne rundt ham klarte heller ikke å forstå dette, men dette stoppet ikke Gud fra å fortsette å rope på Samuel helt til han fikk ham i tale.
Kanskje hører vi ikke Gud første eller andre gang han prøver å nå oss, men Gud gir ikke opp å få oss i tale. Om vi ikke hører han første gang, så prøver han igjen. Ikke gå rundt og stress deg selv opp for at du ikke hører Guds tale til deg, det gjør det bare mer sannsynlig at du ikke hører noe. Gi deg selv ro og tid til å lytte og si som Samuel fikk beskjed om: «Tal Herre, din tjener hører». Og så velg å stol på at Gud vet hvordan han skal fange oppmerksomheten din og få delt sine ord og sitt hjerte med deg.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s