Ta vare på deg selv

Å ha en kalender som er overfull er faktisk ikke en bekreftelse på at man er populær og viktig i flere sammenhenger- det viser mer at vi ikke prioriterer og at vi setter aktivitet foran å bare være. Det å være opptatt har blitt et stempel på at man er populær, aktiv og deltakende- men det har også ført oss bort fra oss selv, fra nærværet med Gud og fra mennesker rundt oss.

En av fallgruvene i dagens Norge er faktisk mangel på fri tid- ikke mangel på tid til fritidsaktiviteter og slik, men tid som ikke er bundet opp i må-burde-skulle. Å ha fri tid er noe vi bør trakte etter, ikke for å ha mer tid til aktiviteter og vennskap, men for å ha tid som er fri til å hvile, til stillhet, fred og annet. Tid til å la oss selv finne roen og tid til å lytte til Gud. Tid til puste og tid til å la Gud puste sitt liv inn i oss. Tid til å lytte til eget hjerte banke og tid til å høre hva Guds hjerte banker for.

Vi kan ikke være fullt og helt til stede i alle mulige forskjellige ting. Sier vi ja til for mye, for ofte, så vil vi ødelegge oss selv og vi vil ikke ha overskudd til å bidra og delta slik vi egentlig ønsker og slik andre forventer når vi sier ja.  Det er lov å si nei når vi blir spurt med på noe, selv om akkurat den kvelden faktisk er ledig. Vi må også huske at ved å si nei til noe, så sier vi ja til noe annet. Vi har behov for å finne ut hva er viktig for oss og hvem er viktig for oss, så må vi prioritere deretter.

Vi må ikke glemme at det er stor forskjell på å pleie seg selv og å dyrke seg selv.

Vi må ikke glemme at det er stor forskjell på å pleie seg selv og å dyrke seg selv- det første er nødvendig, det siste er uttrykk for egoisme og å sette seg selv i høysete.

Ønsker du å bidra på en positiv og sunn måte inn i andre menneskers liv, i jobb, i menighet og andre sammenhenger er det viktig at du passer på at du selv er sunn og positiv, og jeg snakker om hele mennesket her, ikke bare kropp. Vi må ivareta oss selv og vi må prioritere vår tid med Gud, for det er da vi har mest- og det beste- å gi videre til andre. Ta vare på deg selv, det er ikke så mange andre som gjør det…

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s