La oss elske hverandre

Jeg begynte på Jobs bok i går og etter å ha kommet litt over halvveis måtte jeg bare sukke: Hvor fæle vi kan være mot hverandre… og jeg måtte «krype til korset» og be Gud om å tilgi meg for alle de ganger jeg har vært for hard, har dømt uten å vite, har lagt byrder på mennesker og annet. Gud tilgi meg for å være kald, kynisk, hard, ufølsom, ha manglende innsikt og forståelse…

Job mister alt han eier og holder kjær i løpet av noen få korte timer, hele verden hans raser sammen. Men selv om alt dette skjer så vender han seg ikke mot Gud, som han sier(fritt sitert); hvorfor skal han anklage den Gud som både gir og tar? Skal vi ikke motta begge deler fra hans hånd? Noen av Jobs venner kommer for å trøste ham, og de klarer seg fint den første uken, men så begynner de å snakke og da går mye galt. Job får høre at det er de urettferdige som rammes slik han gjør, at Gud aldri vil utsette en rettferdig for noe slikt. Job står på sitt, han har levd gudfryktig, selv om han bare er et menneske og kan ha gjort feil, men han vet at i hans hjerte og hans liv har det å tjene Herren helhjertet vært viktigst, og dette har han vist med stor omsorg for de fattige og utstøtte. Vennene gir seg ikke de, de kjører på med at han har gjort feil, han er skyldig, ja de til og med anklager ham for ting de vet ikke er sant. De bevisst lyver på Job og de setter seg selv som dommere over hans liv og hans smerte og lidelse.

Hvor stygge vi kan være med hverandre…

Vi skal være forsiktige med å vurdere andres smerte og lidelse når vi ikke kjenner til den, vi skal også huske at bak smil kan det skjule seg store kamper. Også rettferdige mennesker utsettes for store prøvelser og lidelser.

Så derfor en kort og vanskelig oppfordring:
La oss elske hverandre!

Gud hjelp oss å vise kjærlighet, støtte og omsorg til de som lider. Hjelp oss å kunne gråte med de som gråter og glede oss med de glade. Gi oss av din kjærlighet og nåde, ditt lys og din visdom, din barmhjertighet og godhet. Hjelp oss å vokse i kjærlighet til både deg og hverandre. I Jesu dyrebare navn, amen.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s