Ikke gi deg

Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! Ta på Guds fulle rustning, så dere kan stå dere mot djevelens listige knep. For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. (Ef. 6:10-12)

Hodet var alt annet enn behagelig å ha på toppen av kroppen der det banket og dundret i vei. Ikke nok med at det var høylydt inni der, men det fungerte absolutt ikke til hva jeg skulle ha det til å gjøre. En dag er kjipt nok, andre dagen, blæhh! Hva er det Gud? spør jeg på kvelden og får opp i tankene bønnemåneden jeg har bestemt meg for.

Kanskje har du opplevd noe av det samme i det siste? Du har bestemt deg for å gjøre noe godt, noe som du vet er i Guds vilje og til hans behag, noe som ikke er for deg selv, men for å hjelpe andre. Så går det ene med det andre galt. Kanskje kjenner du det på kroppen slik jeg gjør eller kanskje opplever du at det kommer uventede vanskeligheter og smerter inn i livet.

Det er ikke uvanlig å oppleve motgang og angrep når vi har bestemt oss for å følge Guds vilje og ledelse, det er vel heller mer normalt. Noen ganger kommer det raskt, andre ganger litt senere. Men har du bestemt deg for å leve i Guds vilje, så vil motgang komme din vei. Du vil oppleve merkelige utfordringer, vond kropp og annet.

Vi har en motstander som ikke er interessert i at vi lever i Guds vilje og at vi har Guds ære og andres beste for øye. Djevelen ønsker ikke at du skal vandre i lydighet og overgivelse, han vil at du skal kaste inn håndkleet og si deg enig med ham om ‘at det var kanskje ikke Gud likevel’. Løgnen han har hvisket i ditt øre er og blir det, en løgn. Ikke la deg lure til å gi opp. Bestem deg for å stå støtt og gå strakt inn i, eller videre i, hva Gud la på ditt hjerte. Ikke la litt motgang, litt smerte, hindre deg fra å gå inn i hva som ligger foran. Ikke tro løgnen, og heller ikke følelser, omstendigheter og kroppens skrik.

Gud vil hjelpe deg, han vil gi deg hva du trenger og når du lar Han styre skuta og også være den du stoler på for kraft, visdom og styrke, da kan det ikke annet enn å gå til seier! Strid den gode striden, din hjelper er himmelens og jordens skaper og han vil la det lykkes når du står i arbeid og tjeneste for hans rike.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s