Hjelp meg Jesus

Sånn en gang inni mellom har jeg dager der jeg tenker mindre pene tanker om andre. Kanskje sliter ikke du med det, men jeg gjør. Og de dagene håper jeg inderlig at det mennesket ikke ringer meg eller at jeg ikke støter på det hvis jeg må ut. Jeg har mange ganger sukket til Gud; Gud, jeg er ikke bedre enn dette. Jeg tenker og føler slik og sånn, men jeg ønsker ikke å være slik. Jeg vil ikke handle og snakke utfra hva jeg føler og tenker, derfor håper jeg å unngå mennesket til at jeg har fått jobbet igjennom hva som gav slikt utslag. Jeg ønsker å handle godt selv om jeg føler meg sur, såret og bitter. Jeg vet at jeg har det ikke i meg, jeg trenger hjelp.

Det er en av tingene som virkelig trekker sjela mi mot Jesus, som forsterker den avhengighet til Gud jeg kjenner og som får meg til å innse at jeg trenger Jesus like mye i dag som før.

Jeg trekkes mot Jesus
-ikke på grunn av min godhet, men på grunn av min manglende godhet, og jeg ber:
Hjelp meg Jesus, gi meg av din godhet.
– ikke på grunn av alt jeg har oppnådd, men på grunn av mine mangler og fall, og jeg ber:
Hjelp meg Jesus, reis meg opp igjen og gi meg av din visdom.
-ikke på grunn av min styrke, men på grunn av min svakhet, og jeg ber:
Hjelp meg Jesus, gi meg av din styrke.
-ikke på grunn av min sjels rikdom, men på grunn av dens fattigdom, nød og behov, og jeg ber:
Hjelp meg Jesus, gi meg av ditt liv og din rikdom.

Uansett hvor godt vi vet det så liker vi egentlig ikke tanken på at det er våre feil, mangler og svakheter som i størst grad trekker oss mot Herren, akkurat som at det er i og gjennom de samme tingene vi får det mest hjertedype møtet med Gud og får erfare hans nåde, kraft og kjærlighet sterkest. Guds kraft fullendes i vår svakhet, er vers vi liker å sitere, men det betyr ikke at vi omfavner det helhjertet i våre liv. For vi liker egentlig ikke å være i en slik situasjon, men hver gang vi må erkjenne vi kommer til kort, roper ut til Gud etter hjelp og får erfare Guds godhet og nåde mot oss, så er vi evig takknemlige for at nettopp disse ordene er sanne.

***

I morgen er det siste dag til å melde seg på årets adventskalender og vinnere opp til nå finner du HER

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s