Har vi et fungerende åndelig immunforsvar?

Her i huset fikk vi en syk start på det nye året. Som i syk syk og ikke sykt bra. Begge guttene var hjemme første skoleuke og jeg holdt heldigvis til de var over det verste før jeg flatet ut ett par uker. Etter at jeg kjente det lettet har jeg også merket noe annet, den normale formen (som allerede var dårlig) er blitt noen hakk satt tilbake.

I denne sammenhengen er jeg dessverre åpen for det meste folk kommer med. Det er ikke mye tid jeg skal være med folk som er forkjølet eller syke før jeg mest sannsynlig har dradd det på meg. En av ulempene med ME og nedsatt immunforsvar.

Kjipt som det er så har det fått meg til å tenke; hva slags åndelig immunforsvar har vi? Er vi av dem som er åpen for alt vi hører i taler og leser i bøker eller er vi blant dem som vurderer hva vi hører og leser opp mot Guds Ord?

Helt fra du var et lite barn, har du kjent de hellige skriftene, de som kan gi deg visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus. Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning. (2. Tim 3;15-17)

Tror vi alt som blir sagt og skrevet bare fordi det kommer fra en kjendis eller vurderer vi det mot Guds Ord? Stoler så mye på våre ledere, forkynnere og forstandere at de kan si nesten hva som helst uten at vi reagerer eller lytter vi med Guds Ord som filter og vurderingsgrunnlag?

Vi har alle et ansvar for hva vi tar til oss og hva slags forkynnelse vi sitter under. Det rare er kanskje at nettopp i dag når vi har tilgang på så utrolig mye, så er evnen til å vurdere og veie forkynnelse opp mot Guds Ord blitt mindre? I dag når det er viktigere enn noen gang fordi forkynnelse med store mangler og feil er lett tilgjengelig- og populær, så kjenner færre og færre sin egen Bibel. I stede for å lese en halv time så ser man et halvannen times langt møte på tv eller hører en times lang tale, det er så mye enklere enn å lese selv…

Vi kan ikke bare stole på at hva vi hører er riktig, og det gjelder også de som har store og kjente navn eller de som andre anbefaler. Uansett hvor mye vi stoler på et menneske som anbefaler en kirke eller en forkynner, så har vi selv ansvar for å vurdere hva vi hører mot Guds Ord.

Og for å gjøre det trenger vi å kjenne Guds Ord, hele Guds Ord og ikke bare enkelte deler og utvalgte vers og kapitler.

Summen av ditt ord er sannhet, dine rettferdige lover varer evig. (Sal 119;160)

Og alt som før er skrevet, er skrevet for at vi skal lære av det: Vi skal ha håp gjennom den tålmodighet og trøst som skriftene gir. (Rom. 15;4)

2 tanker om “Har vi et fungerende åndelig immunforsvar?

  1. Ja du har så rett. Det er veldig mange «light-versjoner» av troen ute og går. Man plukker ut det man liker og snekrer sin egen versjon av troen.
    2020 har fått en nokså kjip start, på veldig mange områder. Ser ikke lys i tunnelen akkurat nå, må holde Far i hånden og bare følge etter Ham. En dag letter mørket, tålmodighet er vanskelig, særlig om det åndelige immunforsvaret også er nede. En viktig påminnelse det der. God klem ❤, velsignet helg kjære du, til deg og dine ❤

    Liker

    • Uff da, skjønner det er tøft… Om jeg ikke vet hva du står i så forstår jeg noe om å måtte holde ut og holde fast. De light-versjonene virker rette i gode tider, men når vinteren står på finner man fort ut at de trykker mer ned enn de løfter opp. Ber og håper virkelig du får gode stunder og at du opplever Fars sterke og kjærlige armer mens Han bærer. Varm klem 🤗🌼🙏

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s