Hvorfor leder ikke Gud meg?

Mange av oss kjenner igjen den knugende følelsen vi får når det er noe vi har søkt Gud om visdom og ledelse over og ikke hører noe. Hvorfor forteller ikke Gud oss hva som er riktig å gjøre? Hvorfor leder han meg ikke slik han har lovet? Han sa jo at jeg skulle høre en stemme bak meg som fortalte hvilken vei jeg skal gå(Jes. 30,21) og også at hans ord er lykt og lys på min vei(Sal.119,115). Hvorfor vet jeg ikke hva som er riktig valg?

I går morges våknet jeg da alarmen ringte og jeg strakk meg etter mobilen for å slå den av. Når jeg kikker på den ser jeg til min forbauselse at den har ringt en gang tidligere. Jeg kommer meg opp og tenker: Jeg har ikke hørt den alarmen. Når jeg litt senere tenker meg om så tror jeg at jeg husker det ringte, men jeg registrerte det ikke godt nok til å våkne av det, men det gjorde jeg andre gangen den ringte. Hadde jeg ikke våknet ordentlig da, så ville den ringt en gang til.

Det er ikke slik at Gud forteller oss en gang hva som er riktig og så sier han ikke noe mer. Det betyr at det er ikke krise om vi ikke hører hans ledelse første gang, for han vil fortsette å prøve å nå oss. Han gir ikke opp å nå oss fordi om vi ikke registrerer hva han viser eller forteller oss første gangen. Er du av den som går rundt og er bekymret for at du ikke hører Gud, så gi slipp på det, Gud vet hvordan han skal nå deg og han gir ikke opp etter første forsøk.

Men, vi må være ærlige, når vi ikke hører Guds ledelse så er det oftest vår egen feil. Vi er ikke innstilt på å høre hva Gud har å si, selv om vi tror vi er. Ofte så ber vi etter hva vi tror er problemet og vi ber om den løsningen vi liker, og med det så vil vi også høre og lete etter det svaret vi mener er riktig for vår situasjon. At vi kanskje slenger på en «din vilje skje Gud» betyr ikke at det er det vi egentlig mener. Hvis vi søker Gud for at han skal gjøre som vi helst vil og føler for, så vil vi ha vansker med å høre hva Gud egentlig har planer om for oss. Jakob tar opp at vi ber, men får ikke, fordi vi vil sløse det bort. Vi kan ta den tanken over på dette også, ber vi fordi vi vil Gud skal gjøre ting på vår måte sier det seg at vi ikke hører hans virkelige svar.

Det er også en alvorlig ting vi må ta opp, mange ber om Guds ledelse i situasjoner der de vet hva som er riktig. De ber fordi de opplever en særdeles vanskelig situasjon og fordi den enkleste løsningen ser ut til å være noe som strider mot Guds Ord. De ber ikke om tålmodighet og utholdenhet til å stå støtt i troen, men de ber med et hjerte som sier: Gud forstår det er vanskelig og at jeg må gjøre dette, så jeg satser på han godkjenner litt slinger i valsen. Gud forstår alltid at det er tøft og vanskelig, men han vil aldri akseptere at vi godtar synd og tar ugudelige valg fordi det er vanskelig. Gud har ikke alltid den enkleste veien for oss, men velger vi å stå støtt på hans bud og ord, så vil han gi både ledelse, nåde og forsørgelse til å leve i samsvar med ordet og hans rikes forordning.

Å nullstille seg selv for å søke Guds vilje og vei er vanskelig, men det er noe vi må øve oss opp i. Vi må bevisstgjøre oss hva som er vårt ønske og vår løsning og vi må legge dette ned ved korsets fot. Når vi legger en situasjon fram for Gud i bønn og søker ledelse, skal vi ikke gjøre det med en mening om hva som er riktig, vi skal søke Guds vei og vilje. Vil vi virkelig «din vilje skje Gud» så kan vi ikke komme med vår vilje og spør Gud om å gjøre den til hans.

Å søke Guds Ånd om ledelse er viktig og riktig, men vi må aldri gjøre det utenfor Guds Ord. Vi må gå til Ordet for å få de svar og den hjelp vi trenger. Søker vi Guds Ånd utenom Ordet så setter vi oss selv opp for villfarelse. Guds Ånd leder aldri på siden av eller utenfor Ordet, derfor er det utrolig viktig at vi holder oss til Guds Ord.

Legg hva du er urolig eller usikker på fram for Gud i bønn, men vær bevisst på at du virkelig søker Guds vei og vilje og ikke bare en lett og rask løsning eller at Gud velsigner dine planer og løsninger. Gud vil lede den som søker ham av et rent og ærlig hjerte.

Om noen blant dere mangler visdom, skal han be til Gud, som villig og uten å bebreide gir til alle, og han skal få.

Jak.1,5

***
Det er satt i gang et hjelpeprosjekt på den andre bloggen kalt «en hjelpende hånd». Hensikten er å få inn penger til å støtte arbeidet som Shangazi/New Life Mission i Kenya driver blant funksjonshemmede barn i slummen og på landsbygda. Håper du tar turen innom siden og kikker og hvis du finner det interessant, er med på å støtte enten gjennom bloggens salg eller direkte til Shangazi. For prosjektets hovedside trykk HER

2 tanker om “Hvorfor leder ikke Gud meg?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s