Tilflukt ved Guds høyre hånd

Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd. (Kol.3,1)

Når Gud er vår tilflukt så kan vi kjenne på glede selv i prøvelser og de ganger vi har mistet gleden fordi ting er vanskelig så kan vi vende blikket til Jesus, som sitter ved Faderens høyre hånd. Når vårt blikk er festet på Jesus med tillit og tro, så vil vi oppleve at glede og fred igjen tar bolig i vårt hjerte og vår sjel.

Jeg har ikke alltid blikket festet på Jesus fordi jeg blir oppslukt av enten hva som skjer, hva som skal skje, hva som burde skje eller fordi kroppen roper så høyt at det indre blikket blir dradd bort fra Gud. Jeg er så takknemlig for alle de ord som hjelper meg å igjen vende blikket på Jesus og huske alt hva han har gjort og er for meg, alt hva han har tilveiebragt ved sin soning og seier på korset. Jeg kan som David si: «Bevar meg Gud, for jeg søker tilflukt hos deg.» (Sal.16,1) og jeg kan vite med sikkerhet at «HERRE, du er min del og mitt beger» (Sal.16,5a). Jeg liker uttrykket at Herren er ved min høyre side (16,8) fordi det minner om at jeg får gå veien sammen med Gud og når han er los og hærfører så vil jeg ikke vakle.

Når dagene er blitt litt grå kan jeg huske ordene om at Gud er den som ved sin Ånd lærer med livets vei og at hos ham er overflod av glede (16,11). En glede som ikke baserer seg på gode dager og at ting lykkes, men en glede som er basert på Jesus og hans verk. Og ikke bare glede, men Ordet sier at «det er fryd uten ende ved din (Guds) høyre hånd» (v11).

Den gleden finner vi ikke i omstendigheter eller følelser men ved å skue på han som sitter ved Faderens høyre hånd. Når vårt blikk er festet på Jesus så vil vi oppleve at mye av hva som tynget blir løftet av oss og at vi finner en fred som overgår forstanden og en ubeskrivelig glede. ikke fordi jeg er sterk og flink, men fordi Jesus har banet vei for meg og jeg kan med frimodighet tre fram for Guds trone og skue hans herlighet og hellighet, og vite at hos ham så er jeg trygg uansett.

Ordene «ved høyre hånd» ble slik en dyrebar påminnelse for meg i dag fordi den retter fokuset på Jesus. Samtidig så er det er herlig vers i Sal. 17,7 om at ‘Gud frelser dem som flykter fra fiender og søker tilflukt ved hans høyre hånd’. Når jeg vender blikket på Jesus og husker at han er seierherren, han er min forbeder, han er min herre og Gud, men også at i Ham er jeg skjult, så vil ikke alle de fiendtlige tanker, følelser og omstendigheter som prøver å få meg til å vakle ha så stor makt lenger. Gleden i Herren er min fordi jeg er gjemt i Kristus og Kristus sitter ved Faderens høyre hånd og ber for meg.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s