Å være koblet til kilden

For hos deg er livets kilde, i ditt lys ser vi lys. (Sal.36,10)

Det var småkaldt inne da jeg stod opp i morges og jeg fant det litt merkelig med tanke på at jeg hadde skrudd på ovnen og spesielt fordi det ikke var kuldegrader ute. Jeg ser ned på ovnen og jo, den er skrudd på. Så kommer jeg på det, jeg tok ut kontakten i går da jeg støvsugde og hadde ikke satt inn ovnkontakten da jeg var ferdig. Kanskje ikke rart det ikke kom noe varme fra ovnen? Og veldig godt det ikke var ti kuldegrader ute.

Og tanken slo meg nesten umiddelbart: Noen ganger gjør vi det samme. Vi gjør alle de «rette» tingene, vi ber og leser og vi deltar på møter og lovsynger. Men det kan bare bli ting vi gjør noen ganger, fordi det er «rett». Men når det gjelder vårt forhold til Gud så er det nettopp det, et forhold. Det er å ha kontakt med hverandre, det er å komme inn i en annens nærvær og bruke tid sammen, det er å bli oss. Hvis vi gjør det hele uten å koble oss til kraftkilden så blir det lite resultat ut av det.

Vi havner der oftest når ting er på det jevne, men også gode og vonde perioder kan føre oss inn i det. Uansett, jeg fikk en viktig påminnelse om å «bevare den første kjærligheten» og være tilstede når vi kommer til Gud gjennom å lese hans ord, be til ham, hører om ham og lovsynger ham.

Å gjøre det rette, uten å være koblet til kilden, gjør oss kalde og etterhvert harde, mens er vi koblet til kilden så vil det å gjøre det rette føre til varme som hjelper både oss selv og andre.

Herren skal alltid lede deg og mette din sjel i det tørre landet. Han skal styrke kroppen din så du blir som en vannrik hage, en kilde der vannet aldri svikter. (Jes.58,11)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s