Hva trenger vi egentlig?

Vi tror vi trenger mange ting for å være lykkelige, men hva trenger vi egentlig?

Jeg vet at svaret jeg gir er et som ingen av oss liker, samtidig så har de færreste problemer med det.
Har vi Gud har vi alt vi trenger.

Vi trenger ikke være ved god helse og aldri oppleve sykdom, vi trenger ikke at våre planer lykkes, vi trenger ikke at vårt arbeid er givende og at arbeidsmiljøet er godt, vi trenger ikke at venner aksepterer oss og at våre barn er lydige og følger Gud. Det er mange ting vi ønsker oss og som gir glede og velfølelse inn i våre liv, men helt ærlig: Har vi Jesus har vi hva vi trenger, ikke bare for dette livet, men også for evigheten.

Med dette sagt, jeg tror ikke at vi skal gå gjennom livet uten noen av de goder som denne verden kan gi oss, men jeg tror vi innimellom trenger en liten påminnelse om hva som er viktigst slik at vi kan justere våre tanker og prioriteringer. For selv om vi ikke eier noe i denne verden, har vi Jesus så eier vi alt. Har vi bare sykdom og plager men har Jesus, så har vi den indre helse og legedom som bærer helt over i evigheten. Har vi ikke troende barn og familie men har Jesus, så har vi en familie som ber for oss og går sammen med oss uansett.

For fikentreet blomstrer ikke,
vinstokken bærer ikke frukt,
olivenhøsten slår feil,
åkeren gir ikke mat,
sauene er borte fra kveen,
fjøset er tomt for fe.
Men jeg vil fryde meg i Herren,
juble i Gud, min frelser.
Gud Herren er min styrke.
Han gir meg føtter som en hind
og lar meg ferdes på høydene.
(Hab. 3,17-19)

C.H.Spurgeon sa det slik:
«We ought surely to be content with such thing as we have, for he who has God has more than all the world.
(vi burde virkelig være fornøyd med de ting vi har, for han som har Gud har mer enn hele verden)

3 tanker om “Hva trenger vi egentlig?

  1. Det er stor frihet i å gi slipp og gi alt tilbake til Gud, alt er jo Hans. Gud, skje din vilje med meg, la meg hvile i Din nåde. I Ham har vi virkelig mer enn hele verden ❤ klem

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s