Hva er din sitrap?

Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg hver vår blir like overrasket over «vårsmellen» som kommer deisende på når vinteren begynner å slippe tak. Jeg går helt i kjelleren når det gjelder krefter og det er vanskelig å holde seg på beina. Enda tyngre å i det hele tatt få gjort noe av det som må gjøres. Jeg tenker at siden jeg er på vei ut av vinteren og har kommet igjennom den, vil det, siden det våres, gå mot lysere og litt mer friskere tider. Så smeller det når jeg minst venter det.

Israelsfolket er endelig ute av Egypt etter århundre i fangenskap. De har på kort tid fått erfare både at Gud beskytter dem, velsigner dem og kjemper for dem og nå står de ved grensen til løfteslandet. Vi er ferdig med det tunge, nå blir det bedre kan jeg tenke meg at mange av dem med håp, glede og forventning tenkte. Der i campen får de beskjed om hva som er neste trinn, tolv menn skal dra inn i løfteslandet og sjekke det ut. Det er ett flott, rikt og godt land, men det er også ting som for enkelte av speiderne virker for faretruende. De ser på egen styrke, de ser på hva som er rundt dem og de mister motet. De kommer tilbake og avlegger en negativ situasjonsrapport (sitrap) til Moses og folket. Det er derimot to av speiderne som er veldig positive. Jo det er sterke folk der, men landet er rikt og ikke bare har Gud gitt det til oss, ved Hans hånd vil vi innta det! De som avla negativ rapport sa ikke annet enn sannheten, men de utelot Gud. De som avla positiv rapport sa ganske lignende ting, men de inkluderte Gud, og dermed ble det som med menneskers øyne så umulig ut, fullt mulig.

Jeg vet at min form plutselig kan snu, men jeg vet også at dette kan vare ved i måneder, men uansett hva som skjer så vet jeg at Gud er trofast og god. Han som skapte alt ut av ingenting og som gjenoppbygger ruiner til byer og vinmarker, han som gav seg selv for meg og som holder verden oppe ved sitt ord, han som er troens opphavsmann og fullender, han er ved min side gjennom alt- uansett om det blir tunge og mørke dager eller om de raskt snur til lettere og lysere, Gud er både med meg og i meg ved sin Ånd. Uansett hva jeg makter, uansett hva omstendigheter sier, når jeg vet at Gud er på min side, hvordan kan jeg da frykte hva som ligger foran?

Hva er din sitrap for livet ditt akkurat nå?

Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre.

1.Kor.1,9

4 tanker om “Hva er din sitrap?

 1. Min sitrap må være at jeg føler det blåser full storm og flere mørke skyer fyller horisonten…men i den lille båten min, på livets store hav, der er også min Kjære Jesus. Det er Ham jeg prøver fokusere på, og ikke det håpløse, det skremmende, det vonde.
  Klem ❤

  Liker

  • Kjære dyrebare Pam,
   dessverre ikke uventet at det er slik du opplever det… du vet jeg ønsker av hele hjertet at du skal få lysere og lettere dager, men jeg har jo forstått at Gud ser noe spesielt i deg med alt han lar deg oppleve av det tunge. Takk Gud for at vår trygghet og sikkerhet er i Ham, og ikke av denne verden. Det er så tungt og vondt, men vi vet Gud er trofast. Å kunne si i sitt dypeste mørke og smerte: Gud, du er hellig, jeg stoler på deg, tror jeg må være en av de lovprisninger Gud verdsetter mest. Han ser deg, han kjenner deg ved navn og du er dyrebar for han.
   Kom på ett par tidligere innlegg, det ene er postet som glemte skatter #5 på den andre bloggen i kveld og det andre er fra serien «når dagene mørklegges» og heter «Jeg vil ikke svikte deg»

   Tenker på deg,
   varm klem og bønn om styrke og fred

   Liker

   • Varme gode klemmer tilbake til deg kjære søster ❤, spiller mye musikk her jeg ligger om dagene, en sang gikk rett til hjertet. «Broken Hallelujah» . Det ble så sterkt syntes jeg. La oss gi Ham vårt broken Hallelujah, uansett. Så finner det hjem i Hans store varme hjerte ❤
    Takk for dine gode ord, de settes så veldig pris på! Dere er i mine bønner ❤
    Pam

    Liker

    • Godt du kan høre på musikk! Savner det.
     Første jeg tenkte da jeg leste tittel på sangen du nevnte er at jeg har et innlegg fra 9 år siden som hette akkurat det 😉 og andre tanke var at jeg synes å huske en slik sang, må prøve å huske å søke den opp en dag.
     Velsigna og god påske til deg, og varm klem

     Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s