Alltid priser de Herren

Jeg smilte bredt da jeg leste de første ordene i en mail jeg mottok. Jeg skulle akkurat til å starte på middag da mobilen pep og jeg sjekket den i tilfelle det var beskjed fra en av guttene. Det var det ikke, det var svar på en forespørsel jeg hadde sendt og mailen begynte med «Good morning». Jeg visste selvsagt at for den som skrev var det morgen, men for meg var ettermiddagen godt i gang.

Det hele fikk meg til å tenke på hvor fantastisk Gud har satt ting sammen. Når det er dag her, er det natt et annet sted. Når det er vinter hos oss, har andre sommer. Skumringen forteller noen at dagen går mot slutt, mens for andre er den et tegn på at dagen starter. Dette fikk meg til å tenke på verset der det står at Herrens navn skal være lovet fra soloppgang til solnedgang (Sal.113,3). Uansett når på døgnet det er, så finnes det mennesker som lover Herren og arbeider for Hans sak! Alltid er det mennesker som lover Herren, løfter opp Hans hellige navn og som tjener Gud og mennesker med sine liv.

Gud har to ‘familier’, hvis det går an å si det på den måten. Han skapte mennesket spesielt og for å leve i fellesskap med seg selv, og for at de skulle være et folk som alltid synger og lever til Hans pris og ære. Men Gud skapte også en åndelig familie, englene, og da i forstand åndelig som ikke fysisk som oss. Selv om det er de som falt av dem, er det fortsatt mange igjen, og i Åpenbaringen står det at det var fire skapninger med vinger rundt tronen som hele tiden, både dag og natt, ropte: Hellig, hellig, hellig, er Herren Gud Allmektig (Åp.4,6-8).

Begge Guds familier er opptatte av å prise og love Herrens navn! Er det ikke fantastisk! Uansett når på døgnet det er, så stiger lyden av menneskers lovprisning opp og smelter sammen med lyden av englenes lovprisning- alltid er det mennesker og engler foran Guds trone som priser og lover vår Hellige, Allmektige, gode og opphøyde Gud!

Tenk at vi er del av dette koret! Selv om vi kanskje sitter alene når vi løfter vår stemme i takk og pris, så er det aldri bare vår stemme som stiger opp for Gud, nei den blander seg med mange andre og det dannes et kor av menneskers og englers stemmer som alltid, både dag og natt, priser Herren! Og vet du hva som er bra? Man trenger ikke være flink til å synge i det hele tatt! Ja, du trenger ikke synge heller, du har lov å snakke det ut også! Eneste krav er at vi priser Herren av et helt hjerte og utav kjærlighet for Hans nåde og barmhjertighet mot oss. Så her er det bare å droppe øvelser og inntakskrav, det er bare å slenge seg med- og gjerne veldig, veldig ofte!

Lovet være Herren, fra soloppgang til solnedgang, fra evighet til evighet! Hellig er vår Gud, den allmektige og evige Gud!

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s