Legg vinn på gjestfrihet

Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. (Rom.12:13)

En ting jeg er glad for er hva som ikke står i forbindelse med gjestfrihet i dette verset. Det står ikke at jeg må kunne lage lekre tre-retters-middager, ikke at jeg må ha det nyeste innen møbler og dekorasjon, ikke  at det må være støvfritt og/eller strøkent i alle rom og kroker- det står enkelt og greit: Legg vinn på gjestfriheten.

Jeg liker å ha en viss orden men det er ikke alle dager det ser slik ut her hjemme, og enkelte av de dagen ringer det på klokka. Gjester har måtte flytte klær og annet som fyller sofaen for å få plass til å sette seg ned, de har måtte klare seg med kaffe og ei brødskive, de har sett oppvasken som har stått ett par-tre dager fordi jeg ikke har orket. Personlig er jeg ikke komfortabel med det, som sagt jeg liker orden og jeg liker å vise fram meg selv og mitt hjem som mer presentabelt enn hverdagen mange ganger gir rom og mulighet for. Men Gud ser ut til å se mer på hjerteholdningen min enn på hvordan hjemmet ser ut den enkelte dag. Når Gud sier vi skal legge vinn på gjestfriheten, må vi se på det som noe viktig, og da må vi også tåle at enkelte ganger vil andre ser vår hverdag som den er, litt kaotisk og i uorden. Klarer vi å overse de ting som ikke er på plass, vil vi også være åpne for alt det gode som besøk gir oss. Gjester vil føle seg mer velkomne og vi vil føle oss velsignet av å ha hatt besøk. «Der det er hjerterom er det også husrom!»

Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor, slik som vår kjærlighet til dere! Slik skal han styrke hjertene deres, så dere står uklanderlige og hellige for vår Gud og Far når vår Herre Jesus kommer med alle sine hellige. Amen. (1.Tess.3:12-13)

En tanke om “Legg vinn på gjestfrihet

  1. Hei! Jeg studerer dette med gjestfrihet for tiden, og synes det er fint det du skriver. Vil dele med deg noe fra boken «Open Heart, open Home. The Hospitable Way to Make Others Feel Welcome & Wanted» av Karen Mains, for det stemmer godt med det du skriver. Hun skriver blant annet om forskjellen mellom «entertaining» og «hospitality». Entertaining sier: «I want to impress you with my beautiful home, my clever decoration, my gourmet cooking.» Det setter ting foran mennesker: «As soon as I get the house finished… then I will start having people in.» Hospitality sier: «This house is not mine. It is truly a gift from my Master. Iam his srvant, and I use it as he desires.». Det setter mennesker foran ting: «We have no furniture, we’ll eat on the floor.» Oppsummert handler «entertaining» (kommer ikke på noe godt norsk ord) om å imponere, mens gjestfrihet handler om å tjene. (s. 29) Jeg liker også å ha ting på stell når det er gjester, men det går ikke alltid. Da må gjestfriheten gå foran stoltheten.

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s