Hvis bare…

Gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning. (1.Tim.6:6)

Noen ganger gror vi litt for mye fast i landet «Hvis bare».
Hvis jeg bare hadde en annen jobb så hadde jeg trivdes bedre…
Hvis jeg bare hadde vært noen kilo lettere hadde jeg vært gladere,,,
Hvis jeg bare hadde hatt en mer hjelpsom ektefelle hadde jeg vært lykkeligere…
Hvis bare… hvis bare…

Hvis bare får oss til å ta fokuset bort fra Jesus og rette det på oss selv og omstendigheter. Vi overlater til andre mennesker om vi føler vi har det godt eller ikke, vi bygger vår identitet på forgjengelige ting og omstendigheter styrer og kaster våre følelser hit og dit. Vi blir fanget opp i hva vi ikke har, hva vi ikke lykkes med og hva vi føler ikke er godt nok i stede for å se på Jesus og alt vi har i Kristus. Fokuset er på hva vi føler vi trenger for å ha det godt i stede for på alt vi allerede har.

Se ikke på hva du kunne gjort med hva du ikke har, men se på hva du kan gjøre med hva du har.

Så skal min Gud, som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt dere trenger. (Fil.4:19)

2 tanker om “Hvis bare…

 1. Men det finnes jo noen HVIS BARE i livene våre, når vi er ærlige. Det er enkelte ting i livene våre som er så sårt savnet og så trengt at det er umulig å ikke havne i en «hvis bare» mentalitet. Tror ikke det er sunt å sveve rundt på en rosa sky og avfeie alt med at alt går så bra så. Så lenge en ikke BLIR i den «hvis bare»susen og dusen. Så lenge det ikke bikker over til å bli landet vi flyr til hver gang ting går gal vei.
  Jeg kjenner ei som i mange år levde fra onsdag til onsdag. Hvis bare jeg hadde vunnet i Vikinglotto. Eneste motivasjon for å stå opp om morra´n var at det nå bare var 6 dager, 5 dager, 4 dager osv til onsdag. Ukene og månedene gikk uten at regningene betalte seg selv. Da er hvis bare veldig veldig veldig feil og destruktivt.
  Så det er en viktig oppvekker. Ikke bli der. Takk for det du har. Jobb med det du har. Se framover, ikke bakover. Se opp, ikke ned…
  Midt i det hele, er det godt vi har Jesus. Som ikke trøkker en videre ned. Som ikke har skjulte agendaer. Som ikke tenker menneskelige begrensede tanker. Han vil opp og fram i livene våre.
  Han har kun det beste for oss. Av og til må en vente litt lengre enn en har lyst til, men alt er jo en læring. Mistrives en på jobben, får en takke for lyspunktene, gjøre jobben som for Gud alene og velsigne de rundt en som ikke akkurat vil en bare det beste.
  En velsignet dag ønskes deg skjønningen 🙂

  Liker

  • Noe «hvis bare» dreier seg for enkelte om nødvendigheter som mat, klær, sted å bo og annet, for enkelte er det snakk om så vonde opplevelser (før og nå) at det dreier seg om legedom, gjenopprettelse og frihet og for andre igjen er det å komme ut av destruktive tanker, omgivelser og forhold- disse er ikke «hvis bare» som hindrer èn fra å se alt det gode- de er nødvendigheter.

   Og for enkelte er det faktisk slik at hvis endel «hvis bare» kommer på plass så ville veldig mye bli lettere og bedre, noen lever liv som tilsier det, men jeg tror at for de fleste er «hvis bare» noe som hindrer èn fra å se hva man virkelig har og å være takknemlig for at de viktigste ting er på plass. For å forandre noe er det først og fremst egen innstilling og seg selv man må ta tak i, det er «innside-arbeid» som må til. Og der kan vi gjøre en god del selv, og endel må Gud gjøre.

   Men uansett om det er nødvendigheter eller ikke som er i våre «hvis bare», er det viktig at dette ikke får styre oss. Det vil fylle tankene våre, men vi må selv styre tankene i en retning som er konstruktiv og til nytte. Når vi søker Gud som trøst, styrke og hjelp og venter på Hans svar og ledelse, er det hos ham vi setter vår tillit og har vårt håp, ikke i at alt blir bedre «hvis bare»… Den som venter på lykkelige liv «hvis bare…» venter forgjeves, men den som venter på Herren venter aldri forgjeves og vil få i overflod. Selv om ventetiden innimellom føles lengre enn lang ut, kan vi alltid bruke den til å gjøre godt med hvem vi er og hva vi har.

   Velsigna god dag videre til deg også skjønningen. Kjempeklem 🙂
   Gud har sett alle sukk og tårer, det vil komme lysere dager.

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s