å herliggjøre Gud

«Jeg (Jesus)  herliggjorde deg på jorden da jeg fullførte den gjerning du ga meg å gjøre.» (Joh.17:4)

Hva mange av oss ønsker er at Gud skal bli herliggjort gjennom våre liv. Vi ønsker at andre mennesker skal få et godt og positivt bilde av Gud gjennom hva vi sier og hvem vi er. Men så er det flere av oss som føler at vi kommer til kort i dette. For hvordan kan Gud bli herliggjort gjennom meg når jeg er som jeg er…

Det er lett å bli frustrert og motløs når man har kjempet mot uvaner og ikke vunnet, når andre ser ut til å ikke tro våre ord om en god Gud, når vi må hale og dra oss gjennom en tung uke etter en annen og mange andre omstendigheter. Hvordan kan vi da herliggjøre Gud?

Vi skal ikke gjemme under stolen at mange troende får løgntanker kastendes mot seg. Ord som føles som brennende piler der «du kan ikke», «du vil ikke klare», «hvem tror du at du er» og annet skytes mot oss. Det er i mange tilfeller løgn, for de fleste gjør sitt beste utfra hvor de er og hva de vet.

Jesus herliggjorde sin Far gjennom lydighet, gjennom å fullføre den gjerning han var sendt for å gjøre. Det høres nesten litt for lett ut, at hvis vi bare handler i lydighet så vil det herliggjøre Far. Men det er slik. Vi er kalt til å være lys og salt i denne verden, til å forkynne evangeliet, til å støtte de svake og hjelpeløse, til å spre det gode budskap og til å stå opp for sannheten i en mørk tidsalder.

Jesus hadde et helt spesielt «kall» over sitt liv, og det at han stod og levde i dette, herliggjorde Gud. Ikke bare hva Jesus gjorde i forbindelse med korsfestelsen og oppstandelsen, men like mye gjennom den lydighet han viste i alle de tidligere årene. Det verset vi startet med i dag, sa faktisk Jesus før lidelsen, døden og oppstandelsen.

Da Jesus ikke svarte tilbake med samme mynt, ble Far herliggjort.
Da Jesus var sammen med de andre ikke ville se på, ble Far herliggjort.
Da Jesus elsket de menneskene andre foraktet, ble Far herliggjort.
Jesus skulle leve et liv som viste andre hvem Gud i himmelen var
og litt etter disse ordene ble sagt, skulle han skulle sone straffen vår og bryte den ondes makt.

Jesus var trofast i sin hverdagen, i sitt liv. Under alle de omstendigheter han opplevde og i møte med alle type mennesker, var han lydig mot den gjerning han var sendt for- å vise verden hvem Gud er.

2 tanker om “å herliggjøre Gud

 1. jeg får en bekreftelse på at det er sant at det er smmenheng med vår væeremåte slik Herren har gitt oss å være i verden som Hans barn og vår lydighet i ord og liv der vi lever daglig.Det står i en av Peter’s brev at HaN ETTERLOT ET EKSEMPEL FORAT VI SKULLE FØLGE HAM ETTER.mange guds barn hopper lettvint over disse ord i bibelen om full lydighet og etterfølgelse.

  Liker

  • Beklager sent svar, ramlet litt ut pga dårlig form.
   Hva du skrev ble en bekreftelse på et emne jeg har tenkt å buke tid på etter hvert- forskjellen mellom å kun forkynne Guds frelse og det åå forkynne om Guds rike. Det er mange som sier «Gud velsigne deg», men få som virkelig lever det.

   Må Gud bevare deg i dagene foran, han er over alt og alle og ingen ting er umulig for ham. Vær sterk i Herren du djerve kriger.

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s