Utfordring: Gjør deg selv en tjeneste – hvil!

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. (Matt. 11:28)

Ukens utfordring er tilbake (hvertfall for denne uka :)) og denne er vanskelig for de fleste av oss. HVIL!

Ikke prøv å hele tiden leve opp til andres formeninger og forventninger om hva du burde gjøre, hvil i hvem Gud sier du er. Vær deg selv og vær en god deg selv. Ikke la andre styre deg dit du egentlig ikke vil og som du også vet du egentlig ikke skal.

Ikke la hodet bli fullt av stress og ikke la hjertet bli mismodig over alle de ting du ikke kan gjøre noe med, hvil i tillit til at Gud har kontrollen, han er på din side og han vil legge ting tilrette.

Ikke la tankene være fulle av alt du skulle ha gjort og skal gjøre. Hvil i øyeblikket du er i og husk at «Dette er dagen som Herren har gjort». La gårsdagen være forbi og husk at morgendagen kan du ikke kontrollere, vær tilstede her og nå.

Ikke stev etter de store oppgaver og de store meninger, la det å få vandre med Gud i hverdagen være stort nok. Tenk å fantastisk å kunne gi en klem og oppmuntring i rette tid! Tenk å kunne lette en annens byrde gjennom en praktisk handling! Vær lydig, barmhjertig og omsorgsfull i hverdagen din, ikke strev etter de store høyder og festdager.

Ikke tyng deg selv ned med gamle feil og tabber, Gud elsker deg selv om. Du er ikke ubrukelig eller mindre verdt fordi om du tok en feilsving eller ramlet i søla. Guds nåde har reist deg opp igjen, du er renset, du er hellig og ren. Du er den høyeste Guds barn og han elsker deg. Hvil i kjærligheten, aksepten og gjenoprettelsen, ikke i fortidens skygger.

Så dagens- og ukens- utfordring er: HVIL

7 tanker om “Utfordring: Gjør deg selv en tjeneste – hvil!

 1. Da jeg leste dette i dag morges slo det meg umiddelbart at denne hvilen har lite med latskap å gjøre! I siste del av det påfølgene verset (v. 29) står det: «Så skal dere finne hvile for deres sjeler». Og så oppsummerer du så flott: Du er den høyeste Guds barn og han elsker deg. Hvil i kjærligheten, aksepten og gjenoprettelsen, ikke i fortidens skygger.

  Jeg ønsker deg Guds velsignelse over uka – og mye hvile!

  Liker

  • Ofte tenker vi nok latskap når det er snakk om hvile, men selv om det ofte (ubevisst) settes opp fellesnevnere mellom disse to er det to veldig ulike ting. Den hvile som omtales i Bibelen krever faktisk at vi aktiviserer troen og tar bevisste valg både i forhold til hvilke tanker vi lar styre hodet, hvordan vi prioriterer dagen og tiden våres. Det krever en fast bestemmelse om å tro hva Gud sier og gå i tillit til hans ord. Takk for berikende og flott kommentar!

   Guds rike fred og velsignelse over deg og dine kjære også:)

   Liker

 2. Takk !
  Vil informere deg om at eg kopierte teksta di i dag og sendte den på ein mail til ei venninne, henviste til bloggen din. Skulle spurd først, men gløymde meg i iveren 🙂

  Gud velsigne deg.

  Liker

  • Blir takknemlig når noen finner så nytte i tekstene at de deler dem! Alt som ligger på bloggen er fritt til å deles med andre, uten «godkjenning» fra meg først. Men glad for en henvisning hit, slik du gjorde. Så selv midt i iveren har du ikke gjort noe galt 😉 Takk for at du delte videre bloggen.

   Ta godt vare på deg selv 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s