En uforanderlig Gud

Hos ham (Gud) er det ingen forandring eller skiftende skygger. (Jak.1:17b)

Vi lever i en verden med hurtige skiftninger. Livet kan forandres i løpet av ett sekund av ting som er utenfor vår kontroll. Ting skjer fort og oftest uventa, plutselig er det livet vi trodde vi hadde under kontroll kastet inn i en spiral av frustrasjon, sorg, sinne og smerte.

Vi kan ikke forsikre oss mot at vondt aldri vil ramme oss da det er en naturlig del av livet. Det er vanskelig å forholde seg til den sannheten fordi det krever at vi tenker over hva vi kan miste hvis vondt møter oss, samtidig vi må erkjenne at vi faktisk ikke helt vet hvordan vi vil reagere på ulike ting.

Jeg snakket ett par minutter med ei annen mor da jeg hentet etter skoletid i dag. Hun var bekymret for mannen som var nesten 40, hun tenkte over hvor fort livet snur og hvor vanskelig det kan bli. Det hele bunner i at denne uka var det en mann midt i 40-årene som plutselig døde av infarkt. En mann hun kjente til og bare hadde godt å si om, var plutselig dø. Et liv med fokus på å hjelpe de utsatte og sårbare, tok brått slutt.

Mandag snakket jeg med ei ann mor som fortalte da luftambulansen måtte til for å få to-åringen på sykehus. Tirsdag var det en som snakket om at selv om han hadde en jobb å gå til i morgen, visste han ikke hvilken- det var omorganisering på alle plan. Onsdag… jeg kan fortsette med flere ting, men poenget er allerede fremhevet, vi kjenner ikke morgendagen, vi lever i en verden med stadige forandringer.

Hvordan møte en morgendag som er så usikker? Hvordan leve med håp og glede når vi ser alt som skjer i denne verden? Hvordan takle alle plutselige forandringer og utfordringer?

Om vi lever i en verden som er ustabil og stadig skiftenede, må vi aldri glemme at Gud er alltid den samme. Gud er det eneste uforanderlige, det eneste konstante, vi kan holde fast til. Vi kan hvile i visshet om at Gud er alltid sterk og mektig nok, han har alltid gode råd og formaninger, han er alltid full av nåde og kjærlighet, han forlater og svikter oss aldri og vil alltid vise oss vei. Hver dag er Gud med oss, og når Han er ved vår side trenger vi ikke frykte for hva som kanskje kan skje. Når morgendagen kommer er Gud der sammen med deg, så frykt eller bekymre deg ikke.

En tanke om “En uforanderlig Gud

 1. «Hver dag er Gud med oss, og når Han er ved vår side trenger vi ikke frykte for hva som kanskje kan skje. Når morgendagen kommer er Gud der sammen med deg, så frykt eller bekymre deg ikke.»

  Eg treng visst desse påminninningane dine eg 🙂
  Takk.
  Ynskjer deg ein god dag.

  Marieklem

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s