Retningsstyrende instrumenter – Guds Ord

“Hele Skriften er innåndet (inspirert) av Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, tll rettledning og til opplæring i rettferdighet…” (2.Tim.3.16)

De av oss som har sett hva barna må igjennom når støttehjul på sykkel fjernes og de skal klare seg med bare to hjul, vet at det er en stor utfordring og at det tar litt tid å finne den rette balansen. Kroppen og dens bevegelser styrer tilsynelatende an, men er egentlig ledet av noe annet… hodet. Den veien hodet vendes, er den veien hendene og dermed hele sykkelen automatisk går. I starten ender det ofte med knall og fall, men etter titalls- noen ganger hundretalls- gjentakelser går det! Ikke bare klarer barnet å sykle rett fram, men jammen med klarer det ikke å svinge hele veien rundt og fortsetter ferden tilbake over sletta, uten å ramle! En stor og viktig opplevelse og mestringserfaring! Både barn og foreldre smiler og stråler om kapp! Jeg klarte det! Du klarte det!

Det hodet som styrer sykkelens vei er det samme hodet som styrer vår vei i livet. Det er sant som det sies ved læring av mange fysiske øvelser og aktiviteter: Den veien hodet går, den veien følger kroppen etter. Det er sant som bibelen sier, som en mann tenker i sitt hjerte, slik er han.

Hele Bibelen er innåndet eller inspirert av Gud og det nevnte vers trekker fram viktige  momenter:

1) Nyttig til lærdom
2) til overbevisning
3) til rettledning
4) til opplæring i rettferdighet

og bakgrunnen for dette og resultatet av å ta til seg hva Guds Ord lærer oss er

…”for at Guds menneske skal bli satt i stand og godt utrustet till all god gjerning.” (2.Tim.3.17)

Jeg vil i dagene fremover fokusere mest på Guds Ord og viktigheten av å hver dag(jevnlig)  ta tid til å lese og grunne på Ordet. Ta dette som en liten oppstarter!

Himmelske Far, vi trenger Deg og vi trenger Ditt Ord. Takk for at vi fortsatt kan lese og formidle dine sannheter fritt. Jeg ber om at Du åpenbarer mer av Skriften for oss og at Du også viser oss hvordan vi i større grad kan anvende hva vi vet på en praktisk og nyttig måte i vår hverdag. I Jesu Navn, AMEN!

 ~ * ~ * ~ * ~

Første gang postet mars 2010 på med Gud i hverdagen.
Flere ganger de siste par ukene har jeg tenkt på at jeg igjen burde skrive litt om viktigheten av Guds ord. I helga kikket jeg i arkivet (på den andre bloggen) og fant ut at jeg hadde jo fem innlegg om akkurat dette. Jeg fikk selv noen drypp som skapte ettertanke og ber om at det skal bli til det for dere også. Denne uken blir det altså postet innlegg om Guds ord, skrevet mars 2010 (noen er blitt lettere redigert).

Ønsker~ og ber~ Guds rike fred og velsignelse over deg og alle du har kjær.
~ Cecilie ~

2 tanker om “Retningsstyrende instrumenter – Guds Ord

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s