Elsket av Gud

Det var utrolig givende å sitte og hente fram bibelvers til de tre siste dagers innlegg om ting Gud ikke kan. Vanligvis tenker vi på hva Gud kan gjøre, men å også ta tid til å tenke over hva han ikke kan (fordi det strider mot den han er), gir mer dybde i vår forståelse av hvem Gud egentlig er. Vi vil aldri fullt ut kjenne Gud, men vi er så velsignet at vi kan være fullt ut kjent av Gud. Han kjenner oss bedre enn vi kjenner oss selv og likevel har han har valgt oss. Har du tenkt på det? Gud trenger oss ikke til å gjøre masse ting for han, men han valgte oss, han valgte deg, fordi han er kjærlighet og ønsker å elske oss/deg! Han elsker oss så mye at han har ikke høyere ønske enn å være med oss og se at vi er sanne borgere av hans rike og mottakere av hans nåde, kjærlighet og omsorg.

Hva Gud ikke kan sier oss mye om hvem Gud er. Gud er i alle ting og til alle tider hellig. Gud er alltid rettferdig og han forskjellsbehandler ikke. Gud er kjærlighet og han har ønske om å være barmhjertig og nådig. Vi liker ofte å tenke på disse tingene, men da hver for seg. Vi bruker ikke alltid like mye tid til å tenke på hva det betyr for meg i mitt personlige forhold til Gud at Gud er hellig, rettferdig, nådig og kjærlig mot meg. Vi ønsker nåden og det gode velkommen med åpne armer, men når Guds hellighet og rettferdighet vises, kan vi trekke oss litt tilbake. Vi liker ikke alltid å «bli satt på plass» eller å merke at vi ikke klarer og at i forhold til en hellig Gud kommer vi til kort i store mål.

Vi kan ikke plukke ut hvilke sider av Gud vi ønsker å ha med å gjøre, Gud er Gud med hele seg slik du er deg med både godt og vondt. Skal mennesker være med deg, er det best om de klarer å godta og akseptere hele deg. Det er ikke godt å være med mennesker som bare liker litt av oss, vi ønsker kjærlighet og aksept for hele oss, med både styrker og svakheter. Gud har ikke svakheter, men han har sider som vi med vår menneskelige forstand og følelser ofte trekker oss litt bort fra, Gud kan være litt skummel i sin høyhet, hellighet, rettferdighet og brennende iver. Men vi må la Gud være Gud som han er.

Den Gud som alltid er hellig og rettferdig er den Gud som også elsker oss med en evig kjærlighet. Tenk det, en Gud som er helt gjennom god og ren ser til oss mennesker og ønsker å være vår Gud, vår Far, vår hjelper og venn. Den Gud som vi ikke kan komme i nærheten av fordi han er hellig, ønsker å ta bolig i oss og være med oss hver dag, og for å oppnå dette tok han all syndeskyld og straff på seg selv. Den Gud som ikke frastøtes av våre svakheter og feil,  men som trekkes mot oss fordi vi er i behov av hjelp. Vi er elsket av en Gud som er over alt og alle. Det er ganske fantastisk, og egentlig helt uforståelig! Vi er elsket av selveste Gud.

***

Da er sommerferien startet her. Jeg har vurdert litt fram og tilbake hva jeg skulle gjøre under ferien da jeg føler det ikke er riktig å legge bloggen «død» i hele 8 uker. Så fra neste uke til midten av august er det sommeråpent på bloggen. Det blir ny servering to-tre ganger i uken, litt avhengig av hvor i verden guttene og jeg er.

Jeg ønsker deg og dine en god sommer. Må du få en ny og dypere erkjennelse av hvor høyt du er elsket av Gud, må du oppleve å gå i ferdiglagte gjerninger og må mennesker du møter få ta del i den velsignelse og hjelp du selv har mottatt fra Herren. Ta godt vare på deg selv, de du har kjær og de du møter. Du er dyrebar!

4 tanker om “Elsket av Gud

 1. God sommer! Må det bli en sommer som gir deg styrke og helse. Takk for at du deler av Guds ord. Bloggen din har betydd mye for meg den siste tiden. Det er trosstyrkende å lese dine innlegg, når man vet at du også ikke har det alltid like lett. Det gir meg stor tro og et stort håp, å lese hvordan du velger å stole på Gud og la han prege deg og hvordan du tenker. Så tusen takk for det! Må Gud velsigne deg og guttene dine:)

  Liker

  • oiii… nå ble jeg ganske tom for ord.
   Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Gud har brukt bloggen til å styrke og oppmuntre deg. Det er det jeg ønsker, både med bloggene og livet. At Gud æres og at mennesker dras nærmere Gud. Tusen takk for de flotte ordene, takk Gud for hans godhet og nåde. All ære er hans!

   Og takk for gode ønsker for sommeren. Jeg sier som eldsten: Det blir bra for det har jeg bestemt meg for! Som du sier er det ikke lett på min kant heller og de siste uker og måneder har ikke vært noe unntak, men jeg vet at Gud er med og hver dag gir hva vi trenger. Jeg vet at han vil guttene og meg godt, så jeg vet vi får mange gode stunder sammen! Når Gud fikser ferietur for oss, så vil han gi styrke og overskudd til å klare det og glede seg i det også! (så enkel i troen er jeg, jeg tror Gud forsørger fullt ut!).

   Kjære, flotte, sterke og dyrebare Linnea,
   jeg ønsker deg mange gode stunder denne sommeren. Må Herrens fred fylle sinnet og hans glede fylle hjertet, må Guds styrke fylle kroppen og hans kraft virke gjennom dine ord og handlinger. Gud er der med deg, nærmere enn din egen pust, Han er trofast og han elsker deg mer enn det er ord i hele verden. Ta godt vare på deg selv, du er elsket. Klem fra Cecilie

   Liker

 2. Nydelig, bare nydelig!
  Må Gud velsigne deg og guttene dine gjennom sommeren. Jeg takker for alt du deler og gir på bloggene dine.

  Liker

  • Og stor takk til du for alt godt som kommer min og guttenes vei. Du er fantastisk!
   Håper det ble et godt møte sånn brødre imellom.
   Klem til deg og hils din nydelige fra meg og si hun er fantastisk, dyrebar og elsket.

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s