Kanskje trenger du å lese Bibelen?

Ta imot frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. (Ef. 6:8)

Gutten på 8 vil helst ikke legge seg til å sove, han er redd for både det ene og det andre. Han sier at han liker ikke legge seg for å sove, for da begynner han å tenke på krig, pil og bue og andre ikke kjekke ting. Jeg sier at han må velge å tenke på de gode tingene i stede for, men han klarer ikke komme på noen (frykten for det vonde overmanner det gode). Jeg sier noen gode ting han kan tenke på, men det hjelper ikke. Så spør jeg: Kanskje du trenger å begynne å lese Bibelen igjen før du legger deg? Ja! Kommer det fra gutten, raskt etterfulgt av : Kan du lese en side nå? Eller en historie mener jeg, retter han seg selv.

Jeg går bort i hylla hans og henter ned den ene Bibelen og blar opp på en historie han liker. Ja, den vil han lese! Og jeg leser om David som får hjelp av Gud til å bekjempe Goliat. Det blir som vanlig mange stopp underveis med snakking om det ene og det andre, men vi ender med at Gud hjalp David til å være sterk og modig. David visste fra tidligere erfaringer at Gud var til å stole på, så derfor våget han seg ut i denne kampen også. David slapp ikke unna det tunge og vonde, men Gud var med ham og hjalp ham.

Kanskje er det noe i ditt liv som skaper frykt eller bekymring og overmanner deg litt? Det er ikke så lett å finne de gode tankene, det er ikke så lett å se håpet eller kjenne styrken fordi bekymringen og frykten har bygget seg opp som en mur rundt sinnet ditt og sperrer utsikten. Kanskje du også trenger å lese litt i Bibelen?

Gud taler til oss gjennom sitt ord, men for at ordet skal bli til nytte for oss må det smelte sammen med troen i våre hjerter. Kanskje er det ikke det første ordet du leser som blir til hjelp og styrke for deg, kanskje må du fortsette å lese litt lenger eller i litt flere dager. Men hold ut og fortsett å lese i Bibelen for Gud vil sende et ord som blir til hjelp, styrke og forløsning for nettopp deg, akkurat slik det ble for gutten min ved sengetid her en kveld.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s