Alle trenger Jesus

… for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus. (Rom. 3:23-24)

Etter endel fram og tilbake fikk jeg onsdag hentet hjem guttenes nye skrivebord. Først var de ikke inne i butikken så de ble bestilt, da de en uke senere ble levert, viste det seg å være feil. Så da var det bare å ut og retunere og ordne ny bestilling og hjem å vente ei uke til. I dag når jeg henter er det samme hyggelige kar på lageret som hjelper og jeg sier for fleip: Vi får håpe det er riktig denne gangen, for hvis ikke er det min feil denne gangen (forrige gang var det andre som ordnet bestilling for meg, derfor jeg sa ‘min’ denne gangen) . Han kikker på meg og sier: «Hadde det vært så farlig da?». Jeg smiler og sier at nei det hadde jo egentlig ikke det, for vi gjør alle feil. Han lasser bilen mens jeg skriver under og etter litt småprat er det å ønske god dag videre å komme seg hjem.

«Hadde det vært så farlig da?» ringer i hodet mitt mens jeg kjører hjemover, sammen med svaret «vi gjør jo alle feil».

Vi gjør alle feil, vi kommer alle til kort, alle glemmer vi oss ut inni mellom, alle opplever vi å mislykkes, alle gjør feil. Og det at alle av oss gjør feil, bommer, mislykkes og annet er hva som gjør at vi alle trenger Jesus. Ingen av oss er gode og sterke nok i oss selv, verken til å mestre livet til fingertuppene eller til å leve gode og rettferdige liv hele tiden.

Vi havner alle uti ett eller annet som gjør at vi trenger nåde og kjærlighet, trøst og gjenopprettelse, styrke og mot og mye annet, vi trenger alle hjelp av en frelser, av en redningsmann.

Jesus kom ikke for å rette pekefinger mot de som slet eller trengte hjelp, han kom for å bringe lys inn i en mørk verden, for å lege den syke, for å gjenopprette det ødelagte, for å skape fred i hjertet og mellom Gud og mennesker. Jesus kom fordi vi alle gjør feil og fordi vi alle gjør feil trenger vi alle Jesus. Uansett om vi er i øverste Mensa-klasse eller vi sliter med å finne ut i hodet hvor mye det egentlig blir for 2 brød og 3 melk. Alle gjør feil.

Jesus er alltid klar til å trøste, styrke, hjelpe, veilede, lege, gjenopprette og mye annet. Det er nåde og hjelp for oss alle. Guds kjærlighet er stor nok til å favne alle typer mennesker og uansett hvor dypt vi har falt, når nåden dypere og er beredet til å hjelpe oss tilbake på beina igjen.

Er det noe du sliter med for tiden? Jesus vil gjerne hjelpe deg. Han elsker deg.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s