Bibelvers: Frykt ikke

Det kommer endel hit til bloggen som har søkt på bibelvers om forskjellige «emner», derfor vil denne uken være satt av til å dele nettopp dette- bibelvers som taler inn i vanskelige situasjoner. Vi begynner med vers som snakker om at vi ikke trenger å frykte. Årsaken til at vi ikke trenger det er fordi Gud er med oss og for oss. Husk at vers må ses i den sammenheng de står og i samsvar med hele Guds Ord.

For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom. (2. Tim. 1:7)

I kjærligheten finnes det ikke frykt: Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut. For frykten bærer straffen i seg, og den som frykter, er ikke blitt fullendt i kjærligheten. Vi elsker fordi han elsket oss først. (1. Joh. 4:18-19)

Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. (Jes. 41:10)

Frykt ikke, vær ikke redde! Har jeg ikke fra før av fortalt og latt deg få høre? Dere er mine vitner. Finnes det noen Gud ved siden av meg? Jeg kjenner ikke til noen annen klippe. (Jes. 44:8)

Herren er med meg, jeg frykter ikke. Hva kan mennesker gjøre meg? (Sal. 118:6)

Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? (Rom. 8:31)

Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd og mist ikke motet! (5. Mos. 31:8)

Tidlig neste morgen, da gudsmannens tjener sto opp og gikk ut, fikk han øye på en hær med hester og vogner som omringet byen. «Å, min herre, hva skal vi gjøre nå?» sa gutten til Elisja. Han svarte: «Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med dem.» Så ba Elisja og sa: «Å, Herre, lukk opp guttens øyne så han kan se!» Herren åpnet hans øyne, og han fikk se at fjellet var fullt av ildhester og ildvogner rundt omkring Elisja. (2. Kong. 6:15-17)

Og nå, så sier Herren, som skapte deg, Jakob, som formet deg, Israel: Vær ikke redd! Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min. Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke flomme over deg. Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg. For jeg er Herren din Gud, Israels Hellige, som frelser deg. (Jes. 43:1-3a)

Vær ikke redd, du skal ikke bli til skamme. La deg ikke ydmyke, du skal ikke bli vanæret. For din ungdoms skam skal du glemme, din enkestands vanære skal du ikke lenger huske. For han som laget deg, er din ektemann, Herren over hærskarene er hans navn. Han som løser deg ut, er Israels Hellige, han som kalles hele jordens Gud. (Jes. 54:4-5)

Hvert våpen som er smidd mot deg, skal mislykkes. Hver tunge som taler mot deg i retten, skal du kjenne skyldig. Dette er arven Herrens tjenere får, rettferdigheten jeg gir dem,  sier Herren. (Jes. 54:17)

Vær ikke redd for dem, jeg er med deg og skal berge deg, sier Herren.» … De skal gå til krig mot deg, men ikke vinne. For jeg er med deg, sier Herren. Jeg skal berge deg.  (Jer. 1:8+19)

Jeg vil avslutte med å nevne et innlegg som heter «15 ting Gud ikke kan» (15 punkter med utvalgte vers til). Jeg tror noen av dere som er kommet hit fordi dere har søkt etter bibelvers, også vil finne punktene og versene her nyttige og til hjelp, oppmuntring og forløsning. Gud velsigne dere alle. Må Guds fred fylle sinn og hjerte.

5 tanker om “Bibelvers: Frykt ikke

 1. Kjære du, fant dette innlegget da jeg lette etter Bibelord om frykt. Det du har delt her gjorde godt å lese, nå på en ekstra tøff dag. Takk, ønsker deg Guds velsignelse, Klem fra Pam på heia

  Likt av 1 person

  • Hei Rebecca,
   beklager at det tok så lang tid før jeg fikk svart deg, vært veldig travle uker i det siste. Ting trenger ikke være alvorlig for at vi skal kjenne på frykt, det kommer naturlig når det er usikkerhet og ting som er ukjent involvert. Nå vet jeg ikke hva det er du feiler og går igjennom, men jeg lever selv med invalidiserende kronisk sykdom, så jeg vet at livet er ikke bare solskinn og gode stunder. Men en ting jeg vet like sikkert er at Gud er god og han er trofast. Han har båret og hjulpet meg og mine gutter gjennom utrolig mye de siste årene. Håper du finner styrke i Guds løfter og så ber jeg om at Herrens fred fyller dine tanker og roer ditt hjerte. DU er dyrebar og Gud forlater deg ikke alene oppi det tunge og vonde, han er med deg hvert skritt og hvert sekund av veien. Klem

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Året som gikk på bloggen | Ett ord for dagen

 3. Tilbaketråkk: Bibelvers: I prøvelsens stund | Ett ord for dagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s