Dette skal du gjøre

Endel sitter og lurer på hvorfor Gud ikke er mer synlig i og gjennom deres liv og for en god del av disse er det enkle svaret: De lever ikke i overenstemmelse med Guds ord. De gjør ikke hva Gud har sagt de skal gjøre og like vel så forventer de at Gud skal gjøre all verdens for dem. De fortsetter å leve i synd, selv om Gud har sagt de skal bryte ut av dette. De lever for seg selv og unner sjelden andre og deres behov en tanke, selv om Gud sier at vi skal elske Ham høyest og andre som oss selv.

Det fungerer ikke slik. Det er enkelte ting Gud sier vi skal gjøre, og det er ting han sier vi ikke skal gjøre. Vil vi se og erfare mer av Guds velsignelse og kraft i våre liv, må vi leve etter Guds ord. Vi kan ikke velge og plukke etter hva vi føler for og hva vi synes passer inn i vårt liv. Har Gud sagt noe, så er det slik, om det passer meg og mine følelser eller ikke.

Jesaja kap 58:6-12 sier tydelig enkelte av de ting Gud forventer av oss. Hvis du kikker etter så ser du også at det står at du skal gjøre disse tingene først, SÅ vil du erfare at Gud gjør mer i ditt eget liv.

Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker,

å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne.

Da skal lyset bryte fram for deg som morgenrøden, brått skal helbredelsen komme. Din rettferd skal gå foran deg og Herrens herlighet følge etter deg.

Da skal du kalle, og Herren skal svare, du skal rope, og han skal si: «Her er jeg!» Om du tar bort hvert åk hos deg, ikke peker med fingrene og snakker ondskapsfullt,

om du gir av ditt eget til den sultne og selv metter den som lider nød, da skal ditt lys gå opp i mørket, din natt skal bli som høylys dag.

Herren skal alltid lede deg og mette din sjel i det tørre landet. Han skal styrke kroppen din så du blir som en vannrik hage, en kilde der vannet aldri svikter.

Dine gamle ruiner skal bygges opp igjen, du skal gjenreise  grunnmurer fra eldgamle slekter. Du skal kalles Den som murer igjen revner, Den som setter i stand veier så folk kan bo der.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s