å gjenkjenne Guds stemme

Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere. (Joh. 14:26)

Vi vet at Gud har lovet å lede oss på vår vei gjennom livet. Mange har erfart at Gud er med både i små og store ting, mens andre føler de aldri hører Gud tale til dem. La oss først slå fast noe: Gud taler til mennesker i dag. Det er ikke noe han bare gjorde en gang i fordums tid, det er noe han gjør den dag i dag. Men hører vi etter? Har vi lært å skille ut hva som er Guds stemme og hva som er støy fra andre kanter? Her er noen enkle ting for å hjelpe deg på vei.

 1. Slå fast for deg selv at Gud ønsker å snakke med deg. Guds ord er tydelig på at Guds Ånd snakker til og leder alle Guds barn. Er du et Guds barn så snakker han til deg.
 2. Kjenner du Gud? Vet du hvem Gud egentlig er og vet du hva han har sagt i sitt skrevne ord? Alle må vi ta til oss av Guds ord. Både for å lære mer om hvem Gud er og for å vite hva han mener, men også fordi Gud taler til oss gjennom ordet.
 3. Når du ber, ikke bare spring innom Gud med» takk og pris og her er ønskelista mi for i dag», du må også sette av tid til å være stille og høre etter. Bønn er samtale med Gud og det skal være toveiskommunikasjon.
 4. Ikke vær så redd for å feile at du ikke gjør noe. Tror du at en tanke eller innskytelse du har fått er fra Gud, men så er du likevel usikker? Hvis du vet at hva du ønsker er å ære Gud og hjelpe andre og den innskytelse du fikk passer i dette, så ikke vær redd for å kanskje trø feil. Vi lærer gjennom prøving og feiling også. Og vet du hva, Gud ser hjertet ditt og hans nåde rekker over slike feil også. Og om det var feil, ja så lærte du noe av det også.
 5. 3 enkle spørsmål å stille seg selv hvis man er usikker: Vil det at jeg gjør dette glede: 1) Gud? 2) noen andre? 3) meg selv? Hvis svaret er ja, kan det da være galt? Hvis det er åpenbare nei-svar må du ta en grundigere vurdering av hva det gjelder.

Det å lære å kjenne igjen Guds stemme tar tid, akkurat som det tar tid å bli kjent med nye mennesker. For å gjenkjenne noens stemme må vi bruke tid med dem og slik er det med Gud også. En annen side av det er at vi må huske på at det er toveiskommunikasjon som gjelder, vi må ikke være så opptatt med å bare fortelle vårt eget, vi må også ha tid til å høre på hva den andre part ønsker å si. Og som jeg nevnte over, ikke vær for redd for å feile. Hvis frykt for å feile alltid holder deg tilbake, hvordan skal du da komme videre? Guds nåde er stor nok, er feilene gjort utav et ærlig hjerte og med hederlig hensikt, så er lite galt skjedd.

Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting som du ikke kjenner til. (Jer. 33:3)

5 tanker om “å gjenkjenne Guds stemme

 1. TAKK!!
  Har tenkt på hvordan jeg kan vite at det er Gud som snakker. Det siste året har jeg fått noen viktige ord, som på forunderlig vis har passet rett inn i min situasjon. Kanskje ikke med det samme, men i ettertid har jeg sett og tenkt at dette må være fra andre enn meg selv. Gjorde så godt å lese dette når du la det ut, og jeg har lest det hver dag etterpå.

  Gud være med deg, du har mye å gi❤️

  Liker

  • Forunderlige, gode Gud!
   Det var ikke dette jeg hadde tenkt å ha i dag, men det var dette jeg kjente skulle i dag da jeg satt i går kveld og gjorde klar de neste dagene. Jeg har mange ganger latt meg fasinere av hvordan Gud leder meg til rette ord i rett tid, og har også sett hvordan Gud gjør det med andre. Han er nådig, trofast og god mot oss!
   Gud velsigne deg dyrebare søster!

   Liker

 2. Dette var et innlegg om en praktisk og åndelig side av en troendes hverdagsliv det har blitt snakket alt for lite om. Men hvis man har lyttet til noen vitnesbyrd kan man gjenkjenne mye av det du skriver om.
  Tusen takk for at du tok opp dette, det er trosstyrkende å lese, og det skaper et ønske om å trå enda et skritt nærmere Han som vi lever for og som betyr alt for oss!

  Gud velsigne deg!

  Liker

  • Vi trenger mer forkynnelse og undervisning om praktisk kristenliv enn hva vi får… det er ofte litt for svevende og «overåndelig» endel av hva vi får presentert… Det er viktig med kunnskap, men vi må også lære hvordan vi omsetter teori til praksis.

   Må du få en aller tiders god dag! Guds fred!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s