Hva er et relevant budskap?

Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning. (2. Tim. 3:16-17)

Jeg vil si at et relevant budskap er et budskap som treffer både hode, hjerte og hender. La meg kort forklare hva jeg mener med dette:

Vi trenger forkynnelse som utfordrer og styrker oss i våre hoder.
Et budskap som tar oss kunnskapsmessig videre, vi trenger å lære mer om Gud. Kunnskap er ofte forsømt i mange sammenhenger. Det er kanskje litt mangel på skikkelig bibelundervisning i endel sammenhenger? Hvor godt kjenner vi den Gud vi sier vi tror på?

Samtidig trenger vi et budskap som utfordrer og styrker oss i hjertet.
Det kan være å avsløre ting vi må endre eller at Guds nåde og kjærlighet blir tydeligere for oss, men det må være til å fremme en større tørst og hunger etter å kjenne Gud bedre og bli mer likedannet Kristus.

Samtidig bør budskapet utfordre og styrker våre hender.
Forkynnes det på en slik måte at vi oppmuntres til å gi videre det gode vi selv har fått? Oppmuntres det til uselvisk barmhjertighet og hjelpsomhet? Får vi tips om hvordan vi i hverdagen kan leve liv som herliggjør Gud?

Er hva vi søker og tar til oss et budskap som:
1) utfordrer oss på alle disse tre områdene?
2) et budskap som kun får oss til å føle oss bedre?

Hvilken type budskap vil styrke og grunnfeste troen vår mest?
Hva er mest til nytte sett i et evighetsperspektiv?

Jeg ønsker at de skal få nytt mot i hjertet, bli knyttet sammen i kjærlighet og få hele rikdommen av overbevisning og innsikt, så de kan fatte Guds mysterium, som er Kristus.  For i ham er alle visdommens og kunnskapens skatter skjult til stede. (Kol.2:2-3)

2 tanker om “Hva er et relevant budskap?

 1. Takk Cecilie!
  🙂
  Bra å bli minnet om dette, og bli utfordret.
  Erfarer: Når jeg holder meg nær til Gud, så holder han seg nær til meg. (Jak.4.8)

  I helgen er det Get Focused i Tønsberg, med over 2000 ungdommer.
  Der har de sterkt fokus på å formidle Guds tanker, og viktigheten av at alle utgjør en forskjell for de rundt seg. Fantastisk å se at Gud virkelig «gjør en forskjell» i de unges liv.
  Be gjerne for Get Focused. – http://www.getfocused.no

  Takk for viktige ord i dag, som passer sammen med det du skrev i går, – om å gjenkjenne Gud stemme.

  Ønsker Deg og Dine en velsignet god helg!

  Liker

  • Hva jeg har inntrykk av er at Get Focused har to hensikter, la mennesker møte Gud og å utfordre ungdommen til et overgitt hverdagsliv. Jeg har fulgt utviklingen på sidelinjen, og må si det er spennende! Og også kjekt å se at mange vil, vil Gud.

   Ja vi trenger å utfordres, og kanskje er det litt for mye skuldreklapping, nåden rekker og Gud elsker deg i enkelte sammenhenger? Vi trenger også de budskap som stikker og river litt i oss, vi må utfordres til nye steg i tro, ny overgivelse, mer Gud og mindre oss. Det er tross alt vi som følger Gud, og ikke han som følger oss…

   Velsigna god helg til du også!

   «Vi ber om at dere må bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir. Da kan dere leve et liv som er Herren verdig, og som helt og fullt er til glede for ham, så dere bærer frukt i all god gjerning og vokser i kjennskap til Gud. Kraften fra hans herlighet skal gi dere styrke, så dere alltid er utholdende og tålmodige.» (Kol. 1:9-11)

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s