Ødemarken skal igjen blomstre

Å gå i ødemarken kan være en slitsom opplevelse. Det er lange strekninger der man ikke ser annet enn stein og sand og det er en tidvis veldig ensom sti å gå på. Men når man kommer fram til de små oasene flammer håpet opp  på ny og man finner styrke til å fortsette vandringen.

Herren skal alltid lede deg og mette din sjel i det tørre landet. Han skal styrke kroppen din så du blir som en vannrik hage, en kilde der vannet aldri svikter. (Jes. 58:11)

Det er mange ting som kan føre oss ut i ødemarken, bort fra det faste fellesskapet med andre mennesker. Egen sykdom eller sykdom i familien, vanskelig familiesituasjon, nytt bosted og nytt arbeid og mye annet. Felles er at man «mot sin vilje» blir avskåret fra å være sammen med andre. Det kan bli ensomt og tungt etter ei tid, men vi må ikke gi opp.

Jesus søkte ut i ødemarken for å være med Far, og dette er noe vi bør ta lærdom av. Vi har ikke valgt ensomheten og ødemarken, men hvis vi vender oss til Far mens vi er der, kan vi oppleve at han gjør det tørre om til en kilde og at hva som ser livløst ut får vokse til en vakker hage.

Ødemarken er en tid der vi kan ta oppgjør med inngrodde meninger, tillærte læresetninger, trasidjoner og annet som ikke stemmer med Guds Ord. Det er også en tid der vi vil lære å virkelig verdsette fellesskapet med andre, samtidig som vi lærer at selv i ensomhet er Gud nok.

Det ser kanskje tørt og dødt ut rundt deg akkurat nå, men fortvil ikke. Lev dagene i tillit til Gud og hans trofasthet, en dag vil du plutselig oppdage at vann begynner å strømme over det tørre og at nytt liv vokser fram.

5 tanker om “Ødemarken skal igjen blomstre

 1. Takk fine begge to 🙂
  Fekk ei andaktsbok til jul. Den har hatt tema bønn til no. I går stod der dette om å be, at Gud lyttar når ein ber og samtaler med Han. .Han vil gi oss det, men vi må gjere ein innsts sjølve 🙂
  No gjer eg det, min del, og så har eg bedt om at Han må opne eller stenge.
  Fil 4.7, finfin. Eg treng det,Guds fred.

  Eg skal halde dokke oppdatert 🙂

  Liker

 2. Nydelig å lese no til natta. Du Ceilie, eg står overfor ei utfordring fram til helga, Er uroleg, men også roleg, har lagt det i Guds hand, at det skal skje dersom det tjener til det beste, det eg ynskjer skal skje. Eg treng berre nokre som ber saman med meg.:)
  Klem og godnatt du fine

  Liker

  • Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. (Fil. 4:7)

   Har deg med meg i bønn utover natta og morgendagen.
   Klem og natta godt!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s