Kostholds- og treningstips for hverdagstroende

Bibelens kostholds- og treningsprinsipper er ikke gått ut på dato, de er fortsatt like gyldige, like effektive og like helsebringende som tidligere. Mens verden ser på det fysiske som viktigst, så ser Gud på vårt indre menneske som viktigst, og også denne delen av oss trenger godt stell for å trives, vokse og bli sterkere.

Derfor mister vi ikke motet, for selv om vårt ytre menneske går til grunne, blir vårt indre menneske fornyet dag for dag. (2. Kor. 4:16)

Mat
Ta til deg av Guds Ord, grunn over Jesu offer, Guds nåde og tro hva du leser.

Jesus svarte: «Det står skrevet: Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.» (Matt. 4:4)

Guds brød er det brødet som kommer ned fra himmelen og gir verden liv.»… Jesus svarte: «Jeg er livets brød. Den som kommer til meg, skal ikke hungre… (Joh. 6:33, 35a)

Husk å handle på hva du vet er riktig og å være Guds kanal for å nå andre mennesker med evangeliet, godhet, barmhjertighet, nåde og sannhet.

Men Jesus sa til dem: «Min mat er å gjøre det han vil, han som har sendt meg, og fullføre hans verk. (Joh. 4:34)

Drikke
Viktig å ta til seg i større mengder! Kilden med levende vann er ikke tørket ut. En berøring av Herren vil fylle sjelen, dekke tørsten og stille både dine og andre behov. Guds Ånd i oss vil både levendegjøre Guds ord og løfter for oss, virkeliggjøre Guds vilje og plan gjennom oss og muliggjøre at vi lever liv til Guds ære og andres beste.

(Jesus svarte)  Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.» (Joh. 4:14)

Jesus svarte: «Jeg er livets brød. Den som kommer til meg, skal ikke hungre, og den som tror på meg, skal aldri tørste. (Joh. 6:35)

Trening
Vi har endel muskelgrupper som stadig trenger å brukes for både vedlikeholdet sin del, men også for å bli sterkere slik at de, ved Guds hjelp, kan overvinne de svakere sidene våre. Her er noen få:
Giverhjertet må styrkes gjennom å ta inn over oss at andre har behov vi kan dekke, så må vi handle på dem.
Omsorgsmusklene må stadig brukes gjennom at vi ser andre og tar inn over oss deres situasjon og behov, ber Gud gi oss kjærlighet, barmhjertighet og medfølelse for dem- og viktig, viktig: Rekker ut åpne armer mot andre (eller bretter opp ermene og tar ett tak hvis det er det nødvendige).
Trosstyrken må vi ikke glemme, her står mye og faller på oss selv og vårt valg. Velger vi å tro selv om det virker umulig ut menneskelig sett? Tro er en gave gitt av Herren, som alt annet godt, men hva nytte er det i en gave hvis den ikke brukes?
Ydmykhet kan faktisk også oppøves. Sann ydmykhet er ikke å tenke mindre om seg selv, men å tenke mindre på seg selv. Vi må velge å sette andre foran oss selv og gjennom det styrker vi dette viktige karaktertrekket

Tjen hverandre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde. Den som taler, skal se til at han taler som Guds ord. Og den som tjener, skal tjene med den styrke Gud gir. Slik skal Gud i ett og alt bli æret, ved Jesus Kristus. Ham tilhører herligheten og makten i all evighet! Amen. (1. Pet. 4:10-11)

Da vil jeg ønske alle lesere ei velsigna god helg, så møtes vi igjen til mandag, litt sterkere enn i dag 😉

En tanke om “Kostholds- og treningstips for hverdagstroende

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s