Dradd til to kanter

Jeg har i mange måneder hatt så inderlig lyst å hjem. Jeg er så trøtt og lei av denne verden, sliten av kamper og stadige utfordringer, og jeg ønsker så inderlig å se mer av Gud, å få se ham slik han virkelig er. Men jeg vet at min tid her på jord ikke er omme enda. Jeg skal fortsatt få bety noe for andre mennesker, det er flere jeg skal hjelpe, flere jeg skal elske, flere jeg skal dele Gud og hans nåde med. Om jeg ønsker å hjem, så vet jeg at det er viktig og riktig å godta at min plass for denne tid er her på jord. Ikke min vilje skje, men din Gud.

Paulus skriver noe i brevet til filliperne kap. 1 og versene 21-25 som jeg kan kjenne meg igjen i,

Å leve er for meg Kristus, og å dø er en vinning. Men hvis jeg får bli i live, kan jeg gjøre et arbeid som bærer frukt, og da vet jeg ikke hva jeg skal velge. Jeg kjenner meg trukket til begge sider: Jeg lengter etter å bryte opp og være sammen med Kristus, for det er så mye, mye bedre. Men for deres skyld er det mer nødvendig at jeg fortsatt får leve. Og fordi jeg er trygg på dette, vet jeg at jeg skal bli i live, ja, bli hos dere alle og hjelpe dere til fremgang og glede i troen.

Ikke min vilje skje,
men må du få din vei Gud
Om det er sol eller regn i sikte
så tar jeg hva du har for meg

Når dagene er gode
la min pris få glede deg
og når nettene er kalde
du fortsatt all ære skal ha

Jeg vil ikke velge veien selv
jeg våger ikke det
La meg med faste skritt få gå
i de ting du har lagt klar for meg

Gjennom tåredal og dødsskygge
Led meg som du ser best
Om det er svingete eller strake veien
jeg vil alltid følge etter deg

Om du helse eller sykdom bringer
hjelp meg bære hva det er
Om det er rikdom eller mangler
hjelp meg stole helt på deg

I dine trygge hender
jeg legger mitt liv helt ned
Jeg ønsker ikke styre selv,
din vilje skje min Gud, min far

2 tanker om “Dradd til to kanter

 1. Kjære deg!
  Takk for et nydelig innlegg og et nydelig dikt! Takk at du mens du venter, gjør som dette ordet sier: «So until I come, be dilligent in devouring the Word, be faithful in prayer, and in teaching the believers!» 1.tim.4.13 (The passion Translation) Du er en velsignelse for mange!
  Må Gud velsigne deg rikt tilbake! Her kommer et utdrag fra en bok som heter «I hear Him whisper» til DEG (Ble minnet o å gjøre det, så kanskje du trenger det?): » I care deeply for you,My child! There is nothing that you feel or experience that I don`t also experience as I carry you through life! My hand is upon you, and nothing will take you away from my love. Quietly wait on Me, and you will feel my nearness. You will hear Me whisper into your soul, and My peace will descend upon you! My little one, there is a hiding place where you can find Me. The shadow you see over you is the shadow of My wings. It is not a shadow of confusion, but a shadow og My hiding place where I will place you next to My heart! For I have taken you from troubled waters and brought you upon high to rest in My presence. No matter how dark the night and how fierce the trial, My kiss of mercy will protect you! No one says in My presence: «I am afraid.» It is never heard in My glory, «Iam poor!». For I have given you all things that will strenghten your life and prepare you for eternity. In My presence all cry:»Glory!». Come into the shelter of My shadow,where all My lovers are washed, robed, crowned,and seated with Me. I care deeply for you, and nothing can disturb you in the hiding place of My glory. Come and rest with Me!» + Pslam 91: 1-4
  Med beste hilsen Hege

  Liker

  • Du har en egen evne til å dele ord til trøst, styrke og oppmuntring du Hege, ja en gave fra Herren til oppbyggelse av hans legeme er det virkelig.

   Ja jeg trengte ordene, selv om jeg vet det, så er det noe forløsende ved å få det «talt inn i livet» av/gjennom andre. Spesielt når tunge dager er blitt uker som er blitt måneder som er blitt år, er slike ord til stor hjelp og trøst.

   Takk kjære, gode, skjønne og dyrebare søster, du er fantastisk!
   Må Herrens fred, glede og styrke bli deg rikelig til del.
   Kjempeklem fra Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s