Guds kraft til å forvandle mennesker

To ganger den siste uka har kveldslesningen med guttene inkludert historien om bryllupet i Kana, og begge gangene er det ett vers som har pekt seg ut for min del:

Kjøkemesteren smakte på vannet. Det var blitt til vin. Han visste ikke hvor den var kommet fra, men tjenerne som hadde øst opp vannet, visste det… (Joh.2:9)

Og begge gangene har tankene gått til oss mennesker. Vi kan møte ting i livet som i utgangspunktet ikke er godt, men så skjer det noe inni oss som gjør at hva som var ment for ondt, plutselig blir til et sterkt og mektig vitnesbyrd om Guds kjærlighet, nåde og barmhjertighet. Hva som kommer mot oss får ikke knekt oss, det blir det redskap Gud bruker for å forvandle oss på innsiden, og når det en gang vises på utsiden- gjennom ord, levd liv eller forandret livsførsel, så vil de skape forundring hos de som er rundt oss. De som er oss nærmest vet hva livet har bragt oss, og om de ikke kan forklare hvordan det har fått forvandle oss på en positiv og god måte, så kan de ikke unngå å legge merke til det.

Hvert våpen som er smidd mot deg, skal mislykkes. (Jes. 54.17a)

Eller livet kan gi oss en hverdag som er så «helt vanlig» at vi tenker at våre liv utretter lite for Herren. Men i denne tiden så gjør Gud et verk på innsiden av oss og selv om vi ikke merker det, begynner vi å bli litt mildere, litt mer vennlig innstilt, litt mer oppmerksomme og barmhjertige mot andre. I den vanlige hverdagen viser Gud oss sin kjærlighet og forsiktig peker han oss i retning av mennesker som vi kan gi denne nåde, kjærlighet og omsorg videre til. Det virker så hverdagslig og ubetydelig ut, men når «vann blir til vin» så vil det skape forundring hos mennesker rundt oss. Gjennom dette vil vi etterhvert få mulighet til å fortelle hvorfor vi bryr oss så om andre og hvorfor vi strekker oss så for å oppmuntre, styrke og hjelpe andre videre.

Vi elsker fordi han elsket oss først. (1. Joh. 4:19)

Uansett hva vi møter i livet vil Gud bruke det til

 1. å vise oss sin nåde og kraft,
 2. forme oss til å bli mer lik Jesus og også,
 3. bruke det for å nå andre mennesker,

om det er godt, hverdagslig eller ondt har lite betydning, Gud bruker oss og det livet vi har som det er. Når Jesus kunne gjøre vann om til vin på en så lettvint måte, så kan Gud bruke hele vårt liv til Hans ære, vårt beste og sjelers frelse. Uansett hvor du er i livet og uansett hva du møter- husk at Gud med letthet forandrer ting på en overnaturlig måte. Gud er ikke ferdig med deg, han vil ikke gi deg opp og han vil ikke la motgang knekke deg.

Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den- helt til Jesu Kristi dag. (Fil. 1:6)

2 tanker om “Guds kraft til å forvandle mennesker

 1. Takk for gode ord igjen! Jeg leser ei bok som heter «God is GOOD!» Det er fokuset at uansett og på tross av alle omstendigheter er Gud GOD. Han skifter ikke etter humøret. Hos Ham er det ingen forandring! Livet derimot, er ikke akkurat alltid perfekt her på jorda, men heldigvis kan vi se Gud som vender vonde ting til noe godt… Vann til vin.. Gleder meg -og har forventning til at vi skal få se mer «himmel på jord» i tiden som kommer. Det er så fantastisk når Gud gjør under!! Jeg trenger det i mitt liv! Klem Hege

  Liker

  • Hei Hege,
   nå måtte jeg smile litt 🙂 Har tenkt på å skrive ett innlegg som skulle hete «Gud ER god» som handlet om at uansett hva vi opplever, så rokker ikke det ved Guds godhet.

   Vi trenger nok alle mer vann til vin og under i vår hverdag, men jeg tror at like viktig er at vi ber Gud om å åpne våre øyne så vi ser mer av alt han gjør i vår hverdag og i våre liv- han gjør så utrolig mye mer enn vi ser og er så mye mer for oss enn vi oppfatter.
   Klem Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s