bønn fra et frustrert og fortvilet hjerte

Gud, jeg er så glad for at jeg kan komme til deg, uansett hva det gjelder. Du tåler mine tårer og du tåler mine spørsmål. Når jeg har lyst å flykte fra alt det vonde, holder du meg nær og taler mildt til meg. Jeg hører det aldri i starten, for jeg har så høye sukk og dype klagerop, men etter som jeg går tom og det bare er tårene som triller, så hører jeg plutselig din stille og milde hvisken. Jeg er her, jeg har aldri forlatt deg, mine løfter er ikke forandret, du er dyrebar for meg og jeg elsker deg så masse.

Noe ganger lurer jeg på hvordan du kan elske meg når jeg ikke engang liker meg selv… men du er kjærlighet du, og jeg trenger å stadig bli minnet om din kjærlighet til meg. Jeg glemmer så fort, jeg har så lett for å vandre bort, Gud hold meg nær til deg. La mitt hjertes dypeste lengsel være deg. Ikke dine gaver og velsignelser, men deg. Jeg må jo innrømme at jeg liker dine gode gaver, men mest av alt så er det deg jeg trenger. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart alt uten deg. Du er trofast, selv når jeg er troløs og full av tvil. Du er sterk for meg og i meg, når jeg er svak. Du kjemper for meg når jeg selv har gitt opp. Du gir meg aldri opp, du elsker alltid, du er alltid trofast og alltid god.

Gud, jeg forstår ikke livet som det er nå, og jeg vet ikke en gang hvordan jeg skal klare de neste minuttene- men jeg stoler på deg, på at du i nåde og kraft vil ta meg gjennom. La ditt lys skinne inn og bryte mitt mørke, må du i nåde og kjærlighet bære meg igjennom. Jeg er din, bevar meg i ditt hjerte og hjelp meg å stå sterkt i denne tiden.  I Jesu navn, amen.

En liten presisering: Dette er ikke en personlig bønn i den forstand at den beskriver hvordan jeg har det og føler ting nå. Det er ord jeg kjente meg ledet til å skrive ned for å hjelpe noen med å sette ord på hva de føler og tenker, men ikke får uttrykt selv.

2 tanker om “bønn fra et frustrert og fortvilet hjerte

    • Må Guds styrke fylle ditt hjerte og hans fred dine tanker, må hans visdom lede dine skritt og hans forsørgelse dekke dine behov. Herren går foran deg og baner vei, hans beskyttelse verner deg på alle kanter og hans nåde og godhet etterjager deg.

      Du er ikke alene, du blir båret av evige armer. Klem

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s