Gud ER god

Det er mange som bruker dette utsagnet som et uttrykk for at de er fornøyd  med noe som har skjedd mer enn det egentlig er et vitnesbyrd om Guds godhet. La meg gi deg noen eksempler:

 • Et vennepar har fått en ny baby og etter ett par uker er du på besøk. Barnet er friskt og alt god bra, og så kommer det: Gud er god!
 • Kollegaen på jobb er strålende fornøyd når han kommer inn døra på morgenen og det går ikke mange sekunder før det fosser ut av ham at han har fått ny bil og at den er så bra. Gud er god!
 • Det skjedde endelig! Etter år med hard jobbing og ekstra innsats er forfremmelsen i boks. Gud er god!

Vi er alle enige om at dette er gode situasjoner å bruke uttrykket i, men hva hvis vi snur litt på situasjonene.

 • Venneparet ditt ser slitne ut og også litt bekymret. Guttungen viser seg å ha problemer med hjertet og det er heller ikke så enkelt å få han til å spise og sove ordentlig. Gud er god?
 • Kollegaen din kommer inn døra og er en smule lang i maska. Bilen hans har brutt sammen… igjen, og det er ikke mer enn ett par måneder siden den sist gav vinger til tusenlapper. Gud er god?
 • Du tror at denne gangen var det endelig din tur og går forventningsfullt og med hodet opp inn på sjefens kontor. Noen minutter senere kommer du ut mens du kikker i golvet, ikke denne gangen heller. Den andre nivålederen fikk forfremmelsen, ikke du. Gud er god?

Uten at vi tenker over det knytter vi ofte Guds godhet opp mot at det lykkes for oss eller fordi bra ting skjer for oss i livet. Men hva da når ting ikke blir som vi håpet og ønsket? Er ikke Gud god da eller? Eller kanskje han bare er litt mindre god?

Få ville sagt at Gud er mindre god når de opplever motgang, men helt ærlig: Det er mange som tenker og føler dette uten at de ville sagt det høyt. Vi knytter erfaringene livet bringer oss opp mot Guds karakter, og dette blir helt feil. Gud forandrer seg ikke etter hva vi opplever, han er den samme hver eneste dag, hver time, hvert minutt. Gud er uforanderlig, og dermed er også hans godhet et uforanderlig faktum. Gud ER god, alltid!  At vi ikke alltid føler det slik, er en annen sak.

Uansett om livet ditt er på et veldig bra sted nå eller om det er i dyp dal med gjørmebasseng, Gud er god! Om du er frisk eller syk, Gud er god! Om du har fremgang eller motgang, Gud er god! Om du er gift, skilt, enslig eller forlovet, Gud er god! Om du har ingen barn eller mange barn, Gud er god! Om bankkontoen er godt stappet eller du trygler Gud om penger til nye sko, Gud er god!

Gud er god, alltid! Og hvis vi minner oss selv om dette faktumet, så vil vi hjelpe oss selv på mange områder. Mismot vil ikke finne like lett feste, bekymring vil raskere gå, glede vil finne bedre grobunn, takknemlighet vil flyte oftere over leppene, tillit vil være en enklere sak, godhet vil være enklere å dele videre, vi vil bli bedre grunnfestet i Kristus fordi vi løfter om sannheten om at Gud er god, uavhengig av hva jeg opplever.

Takk Herren, for han er god, evig varer hans miskunn! (1. Krøn. 16:34)

2 tanker om “Gud ER god

 1. Et innlegg til ettertanke. Baserer vi våre uttalelser (Gud er god) ut fra hvordan ting lykkes for oss? For som troende har vi fått en dimensjon i livet som er uavhengig av hva som er fint og kjekt her i denne verden. Det er flott å gi Gud æren overfor andre når vi får bønnesvar og noe lykkes, men våre ofte egoistiske og materielle ønsker blir nok ikke alltid oppfylt. Vi har ikke fått noe løfte om at vi skal kunne gå gjennom livet som «fetter Anton»!
  Fortsatt velsigna god kveld!

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s