Å finne sin egen trosvandring

Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd. (Sal. 32:8)

Jeg har fått ei helg med bare en gutt i hus, og det har vært veldig koselig. Vi får snakket på en annen måte enn når begge er her, vi får gjort andre ting og jeg får litt mer hjelp med de hverdagslige gjøremålene. Det har vært noen ganger at det kommer: «Jeg kan det ikke så veldig godt?» og den siste gangen svarte jeg: «Jeg skjønner ikke hvorfor du sier det hele tiden? Du gjør det ikke slik jeg gjør det, men du klarer det jo?» Jeg sier at selv om jeg har gjort ting på en spesiell måte i noen år, så betyr ikke det at det er den eneste riktige måten, det betyr kun at det er den måten som passer meg.

Har du tenkt på at det er litt sånn med vår trosvandring også? Det er liksom ikke ett riktig svar på hvordan det skal være, vi må alle finne vår egen måte å leve ut troen på i hverdagen.

Det er slik fordi vi er forskjellig skrudd sammen, fordi vi er fylt opp med forskjellige svakheter og styrker, fordi vi har forskjellige familier og bekjentskaper, yrker og omstendigheter, omgivelser og aktiviteter. Noen ting er likt, men mye er ulikt, og derfor må den enkelte av oss finne vår egen vei i dette villniset.

Jeg tror ikke at det er så veldig vanskelig som vi vil ha det til, men jeg tror at vi for sjeldent hører at du lever ut din tro i ditt liv på en god måte. At vi ikke bekrefter dette i og ved andre mennesker, gjør at mange føler seg usikker. Og enkelte har dessverre også fått høre at «slik kan du ikke gjøre det, dette er den eneste riktige måten».

Ikke vær så usikker på hvem du er i Herren, ikke vær så usikker på ditt eget liv og på din egen tro. Gud har gitt deg hva du er og har med mening, han visste at dette ville passe deg, tjene hans rike og ære ham. Ja, vi skal finne hjelp og inspirasjon hos andre, men det viktigste vi gjør er å finne vår egen måte å leve ut troslivet på i hverdagen vår, akkurat som gutten min må finne sin (og ikke kopiere min) måte å gjøre hverdagslige sysler på.

***
Dagens kalendergave på den andre bloggen er et heklet og tovet sitteunderlag

2 tanker om “Å finne sin egen trosvandring

 1. Kjære Cecilie!
  Jeg kom hjem fra Bergen i dag og fant et brev med nydelige håndlagde kort! (Fra trekningen den 6.desember)😇 Tusen takk, det føltes som et blink fra oven💖! Godt å komme hjem etter 8 dager på reise/sykehusopphold i Bergen. Spesielt godt når det går så bra med lillebror. Takk for forbønn, gave og styrkende ord for dagen! Varme klemmer fra Hege

  Liker

  • Så kjekt å høre at det går bedre med bror din, dere har vært i tanker og blitt løftet i bønn- og kjekt at kortene bragte glede ❤
   Nå håper jeg du får litt fred både rundt deg og inni deg. kjempeklem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s